Imbirowo-sojowe udka z kurczaka z ryżem
Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, sos sojowy o niższej zawartości sodu, zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Imbir Scallion Smażony Ryż, oraz Scallion & Ginger Spiced Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić; ryż puch widelcem. Delikatnie wymieszać z zieloną cebulą.
Podczas gotowania ryżu, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać kurczaka; gotować 5 minut z każdej strony lub aż gotowe.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Dodaj konfitury, sos sojowy i czosnek na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować sos 2 minuty lub aż zredukowane do 1/3 szklanki, mieszając od czasu do czasu. Kurczak z powrotem na patelnię; obrócić do płaszcza z sosem.