Imbirowe Mleko Lodowe
Need a bezglutenowy i wegetariański napój? Imbirowe mleko lodowe może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. Ten przepis służy 12. Mieszanka mleka, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 15%. Spróbuj Golden Milk: kremowa herbata kurkuma i imbir z mlekiem kokosowym, herbata imbirowa, herbata imbirowa z mlekiem, jak zrobić adrak wali chai, oraz Imbirowe Mleko Lodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wodę i imbir w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Połącz mieszaninę imbiru, mleka i cukru w średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do mieszaniny mleka.
Podgrzać mieszaninę mleka na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Umieścić jajka w dużej misce. Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka, stale mieszając trzepaczką do wymieszania.
Odstawić na 15 minut. Przecedzić mieszaninę mleka przez sito do patelni; wyrzucić ciała stałe.
Podgrzać mieszaninę mleka na średnim ogniu do 160, stale mieszając trzepaczką. Całkowicie fajne.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.