Imbirowe ciasteczka z kremem
Przepis na ciasteczka z kremem imbirowym można przygotować w około 35 minut. Z tego przepisu wychodzi 36 porcji zawierających 62 kalorie, 1 g białka i 2 g tłuszczu każda. Za 12 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga sody oczyszczonej, mielonych goździków, ekstraktu waniliowego i mieszanki cukru. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 11%. Imbirowe ciasteczka nadziewane serem śmietankowym, ciasteczka imbirowo-melasowe z nadzieniem kremowym wiśniowym i ciasteczka kanapkowe z przyprawami imbirowymi i kremem cytrynowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce ubij melasę, mieszankę cukru, olej, jajko i wanilię, aż dobrze się wymieszają.
Połącz pozostałe składniki; stopniowo dodawać do masy melasowej i dobrze wymieszać.
Nakładać zaokrąglonymi łyżeczkami w odstępie 2 cali na blachę do pieczenia lekko pokrytą sprayem kuchennym.
Piec w temperaturze 350° przez 8-10 minut lub do momentu, aż brzegi lekko się zarumienią.
Wyjmij na stojaki z drutu.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Kremowe Sherry, Madera i Prosecco to moje ulubione ciasteczka. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Jaskinie Rogera Goularta Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Rogera Goularta Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji wina cava wybierane są z dużą starannością i podlegają minimalnemu okresowi dojrzewania wynoszącemu cztery lata. Po 24 miesiącach – a raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na potrząsaniu butelkami w celu ujednorodnienia drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich potencjału aromatycznego i smakowego, przez ponad ich ponad 48 miesięcy starzenia. Rezultatem jest delikatna cava o bladożółtym zabarwieniu, jasnozłotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety. Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada