Imbir Chili Citrus Łosoś

Ginger Chili Citrus łosoś jest amerykański przepis, który służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 621 kalorii. Na 5,02 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako drogie danie główne. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz chili w proszku, skórkę pomarańczową, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łosoś z imbirem-Salsa cytrusowa, Imbir łosoś cytrusowy z ogórkiem i salsą pomarańczową, oraz Chili przetarty łosoś z cytrusową salsą-Odchudzany.
Instrukcje
Łososia umieścić w jednej warstwie w dużym naczyniu do pieczenia.
Wymieszać ocet, oliwę z oliwek, miód, sok z limonki, sok z cytryny, skórkę pomarańczową, czosnek, cukier biały, mielony imbir, chili w proszku, płatki czerwonej papryki i sól w dużej misce.
Polej łososiem. Marynować w lodówce, przez 1 do 3 godzin.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Usuń rybę z marynaty. Zużyta marynata należy wyrzucić.
Miejsce na rozgrzanym grillu. Gotować, aż łatwo płatki widelcem, o 5 minut na stronę.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.