Idealny tort na Dzień Świętego Patryka
Idealny tort na Dzień Świętego Patryka może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja zawiera 646 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.34 za porcję. 1900 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka mąki, słodko-gorzka czekolada, irlandzkie piwo stout i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Slow Cooker peklowana wołowina i kapusta: Idealny na Dzień Świętego Patryka, Tort czekoladowy św. Patryka, oraz St. Patrick ' s Day Lime Poke Cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Line 2 9-calowe patelnie do ciast z pergaminem i sprayem do gotowania w sprayu.
Wlać piwo do rondla, dodać masło i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić w proszku kakaowym, aż mieszanina będzie gładka. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia. W misce ubić jajka i śmietanę, aż będą gładkie mikserem elektrycznym i wymieszać z grubą mieszanką, aby uzyskać gładką, gęstą ciecz.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i sól.
Wlać masę do mieszanki mąki i delikatnie połączyć łopatką.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto się ułoży i wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, około 30 minut.
Wyjąć i ostudzić w patelniach na 5 minut przed odwróceniem ciasta na stojaki z drutu, aby zakończyć chłodzenie.
Wymieszać cukier cukierniczy, masło i Likier Irish cream, aż mieszanina utworzy gładką i nadającą się do smarowania lukier (dodać więcej cukru lub likieru w razie potrzeby, aby uzyskać pożądaną konsystencję).
Rozłóż połowę lukru na wierzchu każdego ciasta.
Wrzucić posiekaną czekoladę do żaroodpornej miski. Doprowadzić śmietanę do prawie wrzenia w małym rondlu i zalać czekoladą. Wymieszaj masło i mieszaj mieszaninę, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie bardzo gładka. Pozostawić do ostygnięcia, aż mieszanina będzie wylewana, ale nie cienka lub zbyt ciekła, 10 do 15 minut. Ułożyć ciasto delikatnie na wierzchu drugiej, boki lukier górę, i ostrożnie skropić mieszaninę czekolady na torcie, pozwalając dekoracyjne kapieli spływać po bokach.