Idealny tort na Dzień Świętego Patryka

Idealny tort na Dzień Świętego Patryka
Idealny tort na Dzień Świętego Patryka może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja zawiera 646 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.34 za porcję. 1900 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka mąki, słodko-gorzka czekolada, irlandzkie piwo stout i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Slow Cooker peklowana wołowina i kapusta: Idealny na Dzień Świętego Patryka, Tort czekoladowy św. Patryka, oraz St. Patrick ' s Day Lime Poke Cake.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Line 2 9-calowe patelnie do ciast z pergaminem i sprayem do gotowania w sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Wlać piwo do rondla, dodać masło i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć patelnię z ognia i ubić w proszku kakaowym, aż mieszanina będzie gładka. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia. W misce ubić jajka i śmietanę, aż będą gładkie mikserem elektrycznym i wymieszać z grubą mieszanką, aby uzyskać gładką, gęstą ciecz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
StoutStout
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
4
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Wlać masę do mieszanki mąki i delikatnie połączyć łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StoutStout
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto się ułoży i wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć i ostudzić w patelniach na 5 minut przed odwróceniem ciasta na stojaki z drutu, aby zakończyć chłodzenie.
9
Wymieszać cukier cukierniczy, masło i Likier Irish cream, aż mieszanina utworzy gładką i nadającą się do smarowania lukier (dodać więcej cukru lub likieru w razie potrzeby, aby uzyskać pożądaną konsystencję).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
LikierLikier
LukierLukier
MasłoMasło
CukierCukier
10
Rozłóż połowę lukru na wierzchu każdego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
11
Wrzucić posiekaną czekoladę do żaroodpornej miski. Doprowadzić śmietanę do prawie wrzenia w małym rondlu i zalać czekoladą. Wymieszaj masło i mieszaj mieszaninę, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie bardzo gładka. Pozostawić do ostygnięcia, aż mieszanina będzie wylewana, ale nie cienka lub zbyt ciekła, 10 do 15 minut. Ułożyć ciasto delikatnie na wierzchu drugiej, boki lukier górę, i ostrożnie skropić mieszaninę czekolady na torcie, pozwalając dekoracyjne kapieli spływać po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LukierLukier
Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż JędrnychDo 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn