Idealny Ryż Sushi

Idealny Ryż Sushi
Przepis idealny ryż Sushi jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ta przystawka ma 341 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka kleistego ryżu, woda, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Podobne przepisy to Idealny Ryż Sushi, Idealny ryż do Sushi Minado, oraz Ryż Sushi.

Instrukcje

1
Opłucz ryż w sitku lub durszlaku, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Połączyć z wodą w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować przez 20 minut. Ryż powinien być miękki, a woda powinna być wchłaniana. Ostudzić, aż będzie wystarczająco ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
W małym rondlu połącz ocet ryżowy, olej, cukier i sól. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Ostudzić, a następnie wymieszać z ugotowanym ryżem. Kiedy wlać to do ryżu będzie wydawać się bardzo mokry. Mieszaj, a ryż wyschnie, gdy ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Gabrielskloof Chenin Blanc z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia3
Magazyn