Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać idealne indyka z sosem Pan spróbować. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 748 kalorii, 85g białka, oraz 40 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jeśli masz pod ręką śmietanę, marchewkę, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Doskonały Sos Z Indyka, Doskonały cytrusowy indyk i sos, oraz Ugotuj książkę: doskonały sos z indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: patelnia do pieczenia i stojak oraz szczelnie dopasowana pokrywa, baster do indyka, termometr do natychmiastowego odczytu
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Baster
2
Usuń stojak na środek piekarnika i rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Wyjąć podroby i szyję z indyka i spłukać. Rezerwa na opatrunek.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Umieść posiekaną cebulę, seler i marchew na dnie patelni. Wybierz kilka ziół z łodyg i dodaj do warzyw. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
Ćwiartowaną cebulę i pozostałe zioła umieść w jamie indyka. Przykryj końcówki skrzydeł folią aluminiową i przetrzyj indyka (patrz Nota kucharza**).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
7
Natrzeć indyka zmiękczonym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
8
Umieść indyka w patelni do pieczenia na stojaku do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
9
Włożyć indyka do piekarnika z pokrywką. Baste co godzinę, począwszy od pierwszych 1 1/2 godziny. Gotować, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do mięsa nogi w pobliżu stawu biodrowego czyta 160 stopni F (około 3 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Zdejmij pokrywkę i przekręć piekarnik do 400 stopni F. nadal gotować indyka przez 20 do 25 minut, aż skóra indyka będzie złota, a natychmiastowy termometr włożony do mięsa nóg w pobliżu stawu biodrowego odczytuje 175 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Wyjmij indyka z patelni i pozostaw w ciepłym miejscu na 20 minut przed wyrzeźbieniem (patrz Nota kucharza***.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj 1/2 szklanki wody. Użyj drewnianej łyżki, aby pomóc uwolnić kapanie z dna patelni. Za pomocą drobnego sita przecedzić kapiące do średniego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
13
Umieść rondel na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
14
Śmietanę i mąkę ubić w małej misce, aby uzyskać gładką pastę.
Wlać śmietanę do rondla i ubić razem. Gotować przez około 2 do 3 minut i zmniejszyć ogień do średnio niski. Dusić przez 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji