Idealnie gotowane krewetki z zielonym sosem bogini
Doskonale gotowane krewetki z sosem Green Goddess może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 249 kalorii, 19g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka estragonu, ząbek czosnku, ocet ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką ocena 35%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Krewetki z zielonym sosem bogini, Gotowany łosoś z zielonym sosem bogini, oraz Gotowany łosoś z fasolą Lima i zielonym sosem bogini.
Instrukcje
Czosnek drobno posiekać w robocie kuchennym.
Dodać wszystkie pozostałe składniki; zmiksować na gładką i jasnozieloną masę. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć sos do miski. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Napełnij 2 duże miski wodą z lodem; odstaw na bok. Przynieś bardzo duży garnek wody, aby zagotować na dużym ogniu.
Dodaj 1/2 szklanki grubej soli do wrzącej wody; powrót do wrzenia. Rub krewetki w innej dużej misce z pozostałych 1/4 Puchar soli.
Dodaj krewetki do wrzącej osolonej wody i gotować tylko do gotowane przez, o 3 protokół (woda nie powróci do wrzenia). Natychmiast odsączyć krewetki w durszlaku, a następnie szybko podzielić między przygotowanymi miseczkami z lodowatą wodą; całkowicie schłodzić.
Dobrze spuścić. Obrać krewetki i devein, pozostawiając ogony nienaruszone. Ułóż krewetki na talerzu. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Podawać krewetki z sosem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris