Idealna Szarlotka
Idealna Szarlotka to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 702 kalorie, 5G białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cynamon, masło, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Batoniki Z Masłem Jabłkowym, Szarlotki Cynamonowe, oraz Szarlotka Pieczone Pączki.
Instrukcje
W robocie kuchennym 2 1/2 szklanki mąki z solą i 1 łyżeczką cukru.
Dodać 8 łyżek masła i skrócić; pulsować, aż mieszanina przypomina mały groszek.
Dodaj 1/3 szklanki wody z lodem i pulsuj, aż równomiernie nawilżony. Wyciśnij trochę mieszanki ręką; powinna się połączyć. Jeśli się kruszy, dodaj 1 łyżkę lodowatej wody i ponownie pulsuj.
Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i delikatnie dociśnij piętą dłoni,a następnie zbierz w kulkę kilkoma szybkimi pociągnięciami. Podziel na pół i uformuj dyski. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 2 dni.
Na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń 1 dysk w 13-calowy Okrągły 1/8 cala grubości. Dopasuj Okrągły do 9-calowej szklanej płytki ciasta i przyciąć zwis do 1/2 cala. Schłodzić skorupę ciasta.
Rozwałkować drugi dysk w 12-calowy Okrągły 1/8 cala grubości; przenieść do pergaminu wyłożonej blachy do pieczenia. Przykryć folią i przechowywać w lodówce.
Jabłka obrać, pokroić na pół i osuszyć, a następnie pokroić w 3/4 cala kliny i wrzucić z sokiem z cytryny do dużej miski. W 12-calowej patelni, roztopić pozostałe 8 łyżki masła na małym ogniu; wymieszać z brązowym cukrem.
Dodać jabłka i obrócić do płaszcza. Zwiększyć ogień do wysokiej i gotować, obracając od czasu do czasu, aż większość klinów są miękkie, ale nie mushy, 15 protokół. Nie przegotować.
Natychmiast zgarnij jabłka i ich soki na obramowaną blachę do pieczenia.
Posypać Pozostałe 1 1/2 łyżki mąki i cynamon na nich i wrzucić, aż mąka zniknie.
Umieść blachę do pieczenia na stojaku z drutu i pozwól jabłkom ostygnąć do temperatury pokojowej, 40 minut.
Jabłka ułożyć w skorupce ciasta; skropić je sokami. Zwilżyć brzeg ciasta mokrą szczotką do ciasta. Wyśrodkuj górną skórkę nad jabłkami i naciśnij obręcz, aby uszczelnić. Za pomocą nożyczek przyciąć górną skorupę do zwisu 1/2 cala, a następnie złożyć ją pod i zacisnąć. Resztę 1 łyżeczki cukru rozpuścić w mleku i lekko posmarować wierzch ciasta. Przebić widelcem kilka otworów w górnej części ciasta.
Piec ciasto przez 25 minut, lub aż skorupa będzie złoty kolor. Jeśli skorupa zaczyna brązowieć zbyt szybko, przykryj Brzeg folią. Zmniejsz ogień do 375i piec przez 20 minut dłużej, lub dopóki nie usłyszysz bulgotania szarlotki.
Przenieś szarlotkę do drucianego stojaka i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 1 godzinę przed pokrojeniem na kliny i podaniem.