Hummus Z Bakłażana
Bakłażan Hummus to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni middl eastern. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, bakłażana, dostępną w niektórych supermarketach i sklepach z naturalną żywnością oraz na rynkach Bliskiego Wschodu, a także kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Hummus-Dip Bakłażanowy, Hummus Z Bakłażana, oraz Hummus z pieczonego bakłażana.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Pokrój bakłażana na pół wzdłuż, a następnie zdobądź ciało w krzyżowym wzorze w odstępach 1-calowych, 1/2 cala głębokości. Pokrojone boki natrzeć 1 1/2 łyżki oleju; posypać solą.
Umieść bakłażana na obramowanej blasze do pieczenia, wyciąć stronę w dół; piec do miękkości, o 1 1/2 godziny. Lekko ostudzić, następnie miąższ wrzucić do procesora (wyrzucić Skórki).
Dodać fasolę garbanzo, Pozostałe 1 1/2 łyżki oleju, sok z cytryny, tahini, i czosnek; puree, aż mieszanina jest prawie gładka.
Przełożyć do miski; natkę pietruszki wymieszać. Doprawić hummus do smaku solą i pieprzem.