Hot Flank stek Sałatka z Chinese Black Bean Dressing

Hot Flank stek Sałatka z Chinese Black Bean Dressing
Hot Flank stek Sałatka z Chinese Black Bean Dressing jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 325 kalorii, 32G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Mieszanka oleju roślinnego, zielonej cebuli, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z grillowanej kukurydzy i Czarnej Fasoli Z Mesquite Flank Steak, Stek Flank z salsą z Czarnej Fasoli, oraz Makaron ze stekiem Flank, Bok Choy i sosem z Czarnej Fasoli.

Instrukcje

1
Trim fat from steak. Mięso opłukać, osuszyć i natrzeć 1 łyżką. sos sojowy i olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
StekStek
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Połóż stek na naoliwionym ruszcie do gotowania na solidnym łóżku z bardzo gorących węgli lub najwyższego ciepła gazowego (możesz trzymać rękę od 1 do 2 w. powyżej rusztu tylko 1 do 2 sekund); przykryć grill gazowy. Gotować, aż będzie jędrny po naciśnięciu na cienkim końcu, ale nadal dość różowy wewnątrz (pokroić, aby sprawdzić), 8 do 10 minut; odwrócić w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Przełożyć stek na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
4
Ostudzić co najmniej 30 minut.
5
Na desce ostrym nożem pokroić stek w poprzek ziarna, prosto w górę iw dół, na bardzo cienkie plasterki, utrzymując plasterki na miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Pokrój stek wzdłuż, aby podzielić plastry na połówki lub ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
7
Połącz 4 łyżki. sos sojowy, bulion, czarna fasola, sherry, imbir, ocet, mieszanka skrobi kukurydzianej i brązowy cukier. Na dużej patelni wymieszać sos na dużym ogniu do zagotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czarna FasolaCzarna Fasola
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
ImbirImbir
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj stek i soki; mieszać do gorąca, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
9
Zdjąć z ognia.
10
Umieść orzeszki ziemne w zamykanej plastikowej torbie i grubo zmiażdżyć młotkiem do mięsa lub dnem małej, ciężkiej patelni. Liście sałaty układamy i kroimy cienko na szerokość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Torby ZiplocTorby Ziploc
PatelniaPatelnia
11
Sałata kopiec równo na 6 szerokich salaterek lub zupy miski. Łyżka gorący stek i dressing na zieleni; posypać papryką, zieloną cebulą i orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
PaprykaPapryka
SałataSałata
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
ZieloniZieloni
StekStek
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Udekorować kolendrą i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Zdobywca Złotego Medalu Albertina Merlot Lorilai ' s Reserve Wine z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia52
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn