Hot Flank stek Sałatka z Chinese Black Bean Dressing

Hot Flank stek Sałatka z Chinese Black Bean Dressing jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 325 kalorii, 32G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Mieszanka oleju roślinnego, zielonej cebuli, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z grillowanej kukurydzy i Czarnej Fasoli Z Mesquite Flank Steak, Stek Flank z salsą z Czarnej Fasoli, oraz Makaron ze stekiem Flank, Bok Choy i sosem z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Trim fat from steak. Mięso opłukać, osuszyć i natrzeć 1 łyżką. sos sojowy i olej.
Połóż stek na naoliwionym ruszcie do gotowania na solidnym łóżku z bardzo gorących węgli lub najwyższego ciepła gazowego (możesz trzymać rękę od 1 do 2 w. powyżej rusztu tylko 1 do 2 sekund); przykryć grill gazowy. Gotować, aż będzie jędrny po naciśnięciu na cienkim końcu, ale nadal dość różowy wewnątrz (pokroić, aby sprawdzić), 8 do 10 minut; odwrócić w połowie.
Przełożyć stek na talerz.
Ostudzić co najmniej 30 minut.
Na desce ostrym nożem pokroić stek w poprzek ziarna, prosto w górę iw dół, na bardzo cienkie plasterki, utrzymując plasterki na miejscu.
Pokrój stek wzdłuż, aby podzielić plastry na połówki lub ćwiartki.
Połącz 4 łyżki. sos sojowy, bulion, czarna fasola, sherry, imbir, ocet, mieszanka skrobi kukurydzianej i brązowy cukier. Na dużej patelni wymieszać sos na dużym ogniu do zagotowania.
Dodaj stek i soki; mieszać do gorąca, o 2 protokół.
Umieść orzeszki ziemne w zamykanej plastikowej torbie i grubo zmiażdżyć młotkiem do mięsa lub dnem małej, ciężkiej patelni. Liście sałaty układamy i kroimy cienko na szerokość.
Sałata kopiec równo na 6 szerokich salaterek lub zupy miski. Łyżka gorący stek i dressing na zieleni; posypać papryką, zieloną cebulą i orzeszkami ziemnymi.
Udekorować kolendrą i podawać natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Zdobywca Złotego Medalu Albertina Merlot Lorilai ' s Reserve Wine z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.