Homar z linków okłady z kapusty Napa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 8 porcji z 601 kalorii, 19g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 5,65 zł za porcję, ten przepis okładki 22% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatarian dieta. Mieszanka skrobi kukurydzianej, jumbo lump crabmeat, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Z łyżką wynik 45% to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Marynowana Kapusta Napa, Kapusta Napa Coleslaw, oraz Sałatka Z Kapusty Napa.
Instrukcje
1
Aby rozpocząć nadzienie homara: roztop masło na patelni saute, która jest wystarczająco duża, aby pomieścić ogony homara. Masło powinno być bardzo gorące, ale nie skwierczące (między 165 a 180 stopni F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj ogony do patelni, mięso od strony w dół-skorupę od strony w górę i kłuj, aż Homar będzie nieprzezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wyjąć na półmisek i ostudzić. (
4
Wlać roztopione masło do miski do wykorzystania w innych elementach w tym przepisie.) 2 łyżki roztopionego masła przełożyć na tę samą patelnię saute i saute szalotki i grzyby shiitake do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać mięso krabowe i szalotki i podgrzewać przez kilka minut, starając się uniknąć rozbijania grudek. Odłóż na bok. Wróć do ogonów homara, poluzuj je ze skorupy. Skorupki rezerwować do użycia w sosie. Mięso ogona pokroić wzdłuż środka i na 4 plasterki poprzecznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Crabmeat
(zalecany: Sos A1)
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Do owijania: parować liście kapusty, aż będą miękkie, ale nie papkowate. Pamiętaj, że liście nadal będą musiały być wystarczająco mocne, aby wspierać nadzienie homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1
Połącz mleko, cebulę, liść laurowy, goździki, gałkę muszkatołową i skorupki homara w grubym, niekorozyjnym rondlu na średnim ogniu. Łyżkę 2 łyżek roztopionego masła (z kłusownictwa homara) do osobnej miski odpornej na ciepło i utworzyć zawiesinę ze skrobi kukurydzianej, a następnie ubić w 1/4 szklanki parmezanu. Gdy mleko jest dość gorące, wlej niewielką jego ilość do zawiesiny, mieszając, aż mleko zostanie dokładnie wymieszane. Odstawić do pozostałego mleka, dodać koniak i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Koniak
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
(zalecany: Sos A1)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Zdjąć rondel z ognia, doprawić sosem, do smaku, z białym pieprzem i solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Usunąć i wyrzucić liść laurowy, goździki i skorupki homara. Natychmiast umieść arkusz plastikowej folii na wierzchu sosu, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
(zalecany: Sos A1)
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. delikatnie złóż homara i mięso krabowe razem z wystarczającą ilością sosu, aby go związać. (Resztę sosu zarezerwujcie na serwis.) Jeśli nadzienie wydaje się luźne, dodaj więcej parmezanu, aby go związać. (Nie chcesz, aby wypełnienie było zbyt cieknące.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Crabmeat
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Ułóż liście kapusty i usuń sztywne żebra / kolce liści, upewniając się, że zostawisz wystarczającą ilość liści w kształcie, który można napełnić i zwijać. Do każdego liścia łyżka 3 lub 4 łyżki mieszanki homara/kraba, dodać kilka kawałków awokado, złożyć boki liścia i zwinąć.
Homar działa naprawdę dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów jest również na miejscu. Brocard Sainte Claire Chablis Vieilles Vignes z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 33 dolarów za butelkę.
Brocard Sainte Claire Chablis Vieilles Vignes
Eleganckie i zrównoważone wino, z nutami aromatów cytryny i akacji. Podniebienie jest świeże i apetyczne odsłaniające nutyanyż.