Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Homar z kremowym sosem Curry może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.16 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ogony homara, masło, sok z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wino porto można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Spróbuj Poważnie Azjatyckie: tajskie curry, część pierwsza: Homar w żółtym sosie Curry, Masło kokosowe gotowany homar z sosem ananasowo-zielonym Curry, oraz Homar Quinoa makaron z kremowym wędzonym sosem paprykowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ogony homara przeciąć na pół wzdłuż, przecinając górną i dolną twardą skorupę za pomocą noża elektrycznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Muszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
2
Rozgrzać masło na dużej patelni na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać połówki ogona homara, odciąć bok w dół. Gotować 4 minuty z każdej strony lub do homara jest zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Homar
4
Wyjmij homara z patelni i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj gingerroot, curry, i czosnek na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Imbir
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Saute na średnim ogniu 2 do 3 minut.
7
Dodać pół na pół i następne 6 składników; dobrze wymieszać. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 10 do 12 minut lub aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1/2 szklanki.
8
Łyżka 1/4 szklanki mieszanki curry na każdym indywidualnym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
9
Umieść 2 połówki ogona homara, ścięte bokiem w dół, na każdej płytce.
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Simonnet-Febvre Petit Chablis z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.