Homar z kremowym sosem Curry

Homar z kremowym sosem Curry
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Homar z kremowym sosem Curry może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.16 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ogony homara, masło, sok z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wino porto można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Spróbuj Poważnie Azjatyckie: tajskie curry, część pierwsza: Homar w żółtym sosie Curry, Masło kokosowe gotowany homar z sosem ananasowo-zielonym Curry, oraz Homar Quinoa makaron z kremowym wędzonym sosem paprykowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ogony homara przeciąć na pół wzdłuż, przecinając górną i dolną twardą skorupę za pomocą noża elektrycznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Rozgrzać masło na dużej patelni na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać połówki ogona homara, odciąć bok w dół. Gotować 4 minuty z każdej strony lub do homara jest zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
HomarHomar
4
Wyjmij homara z patelni i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj gingerroot, curry, i czosnek na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
ImbirImbir
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Saute na średnim ogniu 2 do 3 minut.
7
Dodać pół na pół i następne 6 składników; dobrze wymieszać. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 10 do 12 minut lub aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1/2 szklanki.
8
Łyżka 1/4 szklanki mieszanki curry na każdym indywidualnym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
9
Umieść 2 połówki ogona homara, ścięte bokiem w dół, na każdej płytce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
10
Dekoruj zieloną cebulą, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula

Wyposażenie

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Simonnet-Febvre Petit Chablis z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Simonnet-Febvre Petit Chablis
Simonnet-Febvre Petit Chablis
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia5
Magazyn