Homar i zielony Chile Bisque z tosty kukurydza Relish

Homar i zielony Chile Bisque z tosty kukurydza Relish
Homar i zielony Chile Bisque z tosty kukurydza smak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 583 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.37 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, pieprz, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Cedrowe ogony homara z wędzonym kukurydzą smakiem Chile, Kawa i Ancho Chile Spódnica stek z Zielonym Chile-Apple Relish, oraz Biszkopt krabowy z awokado, pomidorem i kukurydzą.

Instrukcje

1
Masło rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę, marchew, seler i czosnek i gotować, aż będzie miękki. Nie pozwól im uzyskać koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Włóż nóż między oczy homarów, aby je wysłać. Następnie podziel je na pół wzdłuż i usuń worek z piaskiem. Rozdziel na kawałki ogona, Pazura i klatki piersiowej i dodaj sekcje do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Dodaj 1/2 szklanki wody i przykryj patelnię pokrywką przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Zdejmij pokrywę i pozwól wodzie odparować, a następnie wyłącz ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Wyjąć kawałki homara z patelni i odstawić. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z ogonów i pazurów i zarezerwuj mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Pokroić skorupki na mniejsze kawałki i wrócić do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać sherry i zapalić. Gdy płomienie ustąpią, dodaj wino i zmniejsz o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
WinoWino
9
Dodać wodę, pietruszka, kolendra, liść laurowy, biały pieprz, puree poblano, i sól, do smaku i gotować na małym ogniu przez 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz BiałyPieprz Biały
Liście LauroweLiście Laurowe
KolendraKolendra
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
WodaWoda
SólSól
10
Usuń większość muszli i przerzuć zupę przez sito do czystego średniego rondla, dodaj zarezerwowane mięso homara i gotuj, aż zmniejszy się do 2 filiżanek. Zmiksować zupę w blenderze partiami, a następnie przecedzić przez sito do czystego, średniego rondla na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso HomaraMięso Homara
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
11
Śmietanę i mleko umieścić w małym rondlu i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Dodać śmietanę i gotować, aż tylko ogrzane przez i doprawić miodem, solą i pieprzem. Chochle do misek i udekorować tosty kukurydzy smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RozkoszRozkosz
KremKrem
MiódMiód
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
13
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Rozgrzej grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
PiekarnikPiekarnik
14
Usuń uszy z wody. Piecz kukurydzę przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
15
Wyjąć z piekarnika i grillować w łusce przez 15 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
PiekarnikPiekarnik
16
Obrać łuskę i odciąć kukurydzę od kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
17
Połącz ziarna kukurydzy w średniej misce z czerwoną cebulą, prażonym poblano, sok z limonki, oliwa z oliwek i estragon. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
EstragonEstragon
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1łyżka czerwony ocet winnymarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2zdanieseler grubo posiekanyseler grubo posiekany8gałązki1 kg Tortilli kukurydzianych1 kg Tortilli kukurydzianych591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne sherrywytrawne sherry2uszy świeża kukurydza, jedwab usunięty i uszy moczone w zimnej wodzie przez 5 minutuszy świeża kukurydza, jedwab usunięty i uszy moczone w zimnej wodzie przez 5 minut23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekany świeży estragondrobno posiekany świeży estragon3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1kilogramyhomary żywehomary żywe2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala12 łyżeczki czosnku w proszku1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1( bakłażany)Cebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana8gałązki1/4 szklanki tłuszczu wieprzowego1/4 szklanki tłuszczu wieprzowego1pieczone poblano, obrane, posiekane i drobno pokrojone w kostkępieczone poblano, obrane, posiekane i drobno pokrojone w kostkę2papryka Poblano pieczona, obrana, zaszczepiona i przecieranapapryka Poblano pieczona, obrana, zaszczepiona i przecierana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula czerwona drobno pokrojona w kostkęcebula czerwona drobno pokrojona w kostkę6krewetki i żyłkiSólSól6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda, plus 3 szklankiwoda, plus 3 szklanki6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony biały pieprzŚwieżo zmielony biały pieprz8pieprz białypieprz biały4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Daniel Dampt Chablis Les Vaillons Premier Cru z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Daniel Dampt Chablis Les Vaillons Premier Cru
Daniel Dampt Chablis Les Vaillons Premier Cru
Kolor zielony złoty, migdałowy i świeży nos masła, zatrzymuje się pełny i elastyczny.Podawać z pieczonym homarem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn