Hiszpańska Tortilla z kukurydzą, pomidorami i ziemniakami
Przepis hiszpańska Tortilla z kukurydzą, pomidorami i ziemniakami może zaspokoić Twoje europejskie pragnienie w przybliżeniu 40 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.38 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 220 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz ziarna kukurydzy, sól, palcowanie ziemniaków i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Pieczona hiszpańska Tortilla z ziemniakami, papryką, cebulą, jarmużem, pomidorem i fetą, Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), oraz Hiszpańska Tortilla Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 4 składniki i 1/4 szklanki parmezanu w dużej misce; odstawić.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na małym ogniu w 10-calowej ciężkiej, żaroodpornej patelni.
Dodać czosnek i gotować 1 minutę lub aż złoty; przenieść do dużej miski z łyżką szczelinową.
Dodaj 3 łyżki oleju do patelni, zwiększyć ciepło do średnio wysokiej, i gotować ziemniaki, mieszając od czasu do czasu, 7 minut lub do miękkości.
Przełożyć do miski z czosnkiem.
Dodaj kukurydzę; gotować 1 minutę lub aż do ogrzania.
Przełożyć do miski z czosnkiem i ziemniakami.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni. Wymieszać pomidory i gotować, często mieszając, 3 do 5 minut lub aż zaczną brązowieć i skórki podzielić.
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę ziemniaków na patelnię i rozłóż równomiernie na dnie.
Mieszankę jajeczną zalać warzywami. Gotować około 4 protokół, podnosząc jajka na brzegach. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować o 5 Więcej minut. (Centrum nadal będzie wilgotne.)
Zdjąć pokrywkę, i dusić 4 minuty lub do jaj są ustawione; posypać górę z pozostałym serem, i dusić 2 do 3 minut lub do złotego koloru. Poluzuj krawędzie łopatką przed cięciem na kawałki.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować zapałek Tempranillo. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Matchbook Tempranillo
2013 Matchbook Tempranillo rozwija się z cech Starego Świata z dwóch wyróżniających się hiszpańskich klonów. Winorośle Ribera del Duero i tinta de Toro uprawiane na naszej posiadłości przyczyniają się do znanych smaków odmianowych, podczas gdy tradycyjna mieszanka Rioja Graciano dodaje taniny i struktury. Wyraźne aromaty dojrzałej maliny i bogatej śliwki prowadzą do kuszących smaków ziemi, pikantnego kardamonu i ciemnych owoców. Gładka i miękka na podniebieniu, ta uwodzicielska czerwień ma jasne wykończenie, które błaga o kolejny łyk tego drobno strukturalnego wina. Połącz to Dunnigan Hills Tempranillo z tradycyjnym daniem Paella z szafranem, małż, krewetek i chorizo.