Hickory - Wędzony Bourbon Indyk

Hickory - Wędzony Bourbon Indyk
Need a napój bezmleczny? Hickory-wędzony Bourbon Indyk może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 14. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 56g białka, oraz 14g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką pieprz, bourbon, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Applewood wędzona pierś indyka z sosem Bourbon, Hickory Wędzona Wieprzowina, oraz Hickory Grill-kurczak wędzony.

Instrukcje

1
Usunąć podroby i szyję z indyka; w razie potrzeby zarezerwować na inne zastosowania. Spłucz dokładnie indyka zimną wodą i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
2
Dodaj wodę do dużego garnka, napełniając do połowy pełną; wymieszać syrop klonowy, bourbon i przyprawę do marynowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać indyka i, w razie potrzeby, dodatkową wodę do przykrycia. Przykryć i schłodzić indyka 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
4
Moczyć kawałki drewna hickory w słodkiej wodzie co najmniej 30 minut. Przygotuj ogień węgla drzewnego w palaczu; niech ogień pali się 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Wyjąć indyka z wody, odrzucając mieszaninę wody; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
6
Marchew i seler pokroić na pół w poprzek. Nadziewamy marchewką, selerem i cebulą. Cytrynę przebić widelcem; umieścić w jamie szyi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CytrynaCytryna
CebulaCebula
7
Połącz sól i pieprz; przetrzyj mieszaninę na indyku. Fold skrzydła pod, i związać nogi wraz ze sznurkiem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
8
Odcedzić kawałki drewna i umieścić na węglu.
9
Umieść patelnię na wodę w palaczu i dodaj wodę do głębokości linii napełniania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść indyka na środku dolnego stojaka na żywność; przykryj pokrywką palacza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
11
Gotować 6 godzin lub aż termometr mięsa włożony do najgrubszej części uda indyka rejestruje 180, dodając dodatkową wodę, węgiel drzewny i kawałki drewna w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
12
Wyjąć z palacza i odstawić na 15 minut przed krojeniem.
13
Dekorować, w razie potrzeby.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia28
Magazyn