Hibiskus-marynowana noga jagnięca
Hibiskus-marynowana noga jagnięca jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 44g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka nogi jagnięciny, ząbki czosnku, galaretka porzeczkowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi ci to Epikurious. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makarony czekoladowo-Hibiskusowe z Ganache z hibiskusem, Jagnięcina Marynowana, oraz Kotlety Jagnięce Marynowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia z czosnkiem i pieprzem.
Dodaj kwiaty hibiskusa i delikatnie gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Zdjąć z ognia i niech marynaty strome 30 protokół.
Zalać marynatę przez drobne sito do miski, naciskając na ciała stałe, a następnie wyrzucić ciała stałe.
Dodać cukier, mieszając do rozpuszczenia i schłodzić do ostygnięcia.
Usunąć większość tłuszczu z jagnięciny i włożyć jagnięcinę w podwójną warstwę zamykanych plastikowych torebek z marynatą. Marynować jagnięcinę, schłodzoną, obracając worek raz lub dwa, 12 do 24 godzin.
Wyjąć jagnięcinę z worka, rezerwując marynatę, a następnie przenieść na patelnię wystarczająco dużą, aby ją utrzymać. Jagnięcinę osuszyć i natrzeć olejem, następnie obficie doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 232°. umieścić jagnięcinę w górnej trzeciej części piekarnika i zmniejszyć ogień do350. Piec, aż termometr włożony w najgrubszej części nogi (bez dotykania kości) rejestruje125, około 1 do 1 1/2 godziny.
Przełożyć jagnięcinę na talerz, przykryć folią i odstawić na 15 do 25 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do około 135 ° F).
Gdy jagnięcina stoi, wlać marynatę do patelni. Straddle patelni przez 2 palniki i gotować marynatę, skrobanie się brązowe kawałki, aż zredukowana do około 1 szklanki.
Dodać soki mięsne, które nagromadziły się na półmisku i ubić galaretką, solą i pieprzem do smaku.
Dodać masło i zawirować lub wstrząsnąć patelni aż włączone.
SOS przelać przez drobne sito do rondla, aby podawać z jagnięciną.