Herbed jagnięcina, pomidor, i cukinia kebaby
Herbed jagnięcina, pomidory i kebaby z cukinii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liście tymianku, cukinię, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowane jagnięce kebaby z pomidorami, cukinią i sosem jogurtowym, Kebaby z jagnięciny, pomidora i mięty, oraz Kebaby Z Jagnięciny, Pomidorów Wiśniowych I Czerwonej Cebuli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek zmielić i zacieru do pasty z solą za pomocą dużego ciężkiego noża.
Wymieszać pastę czosnkową, sok z cytryny i pieprz w dużej misce, a następnie ubić olej, tymianek i rozmaryn, aż dobrze się połączą. Włóż jagnięcinę do dużej zamykanej torby, a następnie dodaj 3/4 filiżanki marynaty ziołowej i uszczelnij torbę, wyciskając nadmiar powietrza. Marynować jagnięcinę, schłodzoną, co najmniej 6 godzin lub do
Rezerwa pozostałą marynatę, przykrytą i schłodzoną.
Około godziny przed grillowaniem, połówki cukinii wzdłuż, a następnie pokroić po przekątnej w poprzek, naprzemiennie z każdym cięciem, aby utworzyć trójkątne kształty. Włożyć cukinię do innej dużej zamykanej torebki, a następnie zalać cukinię marynatą i uszczelnić torebkę, wyciskając nadmiar powietrza. Marynować cukinię w temperaturze pokojowej 1 godzinę. (Marynowanie cukinii dłużej będzie skutkować papkowatą konsystencją.)
Przygotować grill do gotowania na bezpośrednim ogniu z średnio gorącym węglem drzewnym( umiarkowanie wysokie ciepło dla gazu); patrz procedura grillowania
Podczas gdy grill jest podgrzewany, odcedzić jagnięcinę, odrzucając marynatę, a następnie nawlec kostki 1/4 cala od siebie na 8 szaszłyków.
Przenieść cukinię do miski, zastrzegając marynatę, i nawlec cukinię na 4 szaszłyki (bez jagnięciny). Pomidory przełożyć na pozostałe 4 szaszłyki.
Lekko olej grill rack i grill kebaby (pokryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego), obracając od czasu do czasu, aż pomidory są zmiękczone, ale nie rozpada się, 2 do 3 minut; cukinia jest delikatna, 4 do 6 minut; i jagnięcina jest średnio rzadkie, około 6 minut.
Podawać kebaby skropione marynatą (z cukinii).
Jeśli nie możesz grillować na zewnątrz, kebaby można gotować partiami na lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu. Najpierw grilluj warzywa, gotując, aż pomidory zmiękną, ale nie rozpadną się, 6 do 8 minut, a cukinia jest delikatna, 8 do 10 minut.
Przenieść warzywa do płytkiej patelni do pieczenia jako grillowane i ogrzać w piekarniku 93° podczas grillowania jagnięciny aż średnio rzadkie, 6 do 8 minut.