Herbed Focaccia
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać Herbed Focaccian spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 16 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Herbed Focaccia, Herbed Focaccia, oraz Herbed Cebula Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz drożdże, cukier i 1 szklankę ciepłej wody w misce wytrzymałego miksera elektrycznego stojaka; odstawić 5 minut.
Dodaj 2 szklanki mąki, oleju i soli do miski, i beat z niską prędkością, za pomocą mocowania haka ciasta, 1 minutę. Stopniowo dodawaj dodatkową mąkę, aż ciasto zacznie opuszczać boki miski i ciągnąć razem. (Uwaga: ciasto przybiera "Kudłaty" wygląd, gdy dodawana jest mąka. Po dodaniu wystarczającej ilości mąki ciasto będzie wyglądało na miękkie i gładkie, nie mokre i lepkie lub zbyt suche o szorstkiej powierzchni.)
Zwiększ prędkość do średniej i pokonaj 5 minut. Przykryj miskę ciasta folią z tworzywa sztucznego i odstaw w ciepłym miejscu (85), bez przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem. Punch ciasto w dół, i odstawić 10 protokół.
Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię; uformować ciasto w kulkę.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 11 x 14 cali na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Wciśnij uchwyt drewnianej łyżki do ciasta, aby zrobić wgłębienia w odstępach 1 cala.
Posypać ciasto równomiernie 1 łyżką oliwy z oliwek; posypać równomiernie 1 łyżeczką suszonej włoskiej przyprawy.
Piec w 475 przez 12 do 15 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 48 dolarów.
![Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione]()
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.