Herbata Miętowa
Miętowy Tean to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie napój. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 116 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, orzeszki piniowe, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tajska Mrożona Herbata, Long Island Iced Tea, oraz Domowa Herbata Zielona Starbucks Frappuccino dla podobnych receptur.
Instrukcje
W czajniczku kuchennym dodać liście herbaty i przykryć 3 łyżkami wody. Doprowadzić do szybkiego wrzenia i natychmiast wylać wodę, ostrożnie, aby liście herbaty nie uciekły. (To pozbywa się goryczy i pozwala herbacie dłużej przesiąkać miętą.)
Dodać cukier do mokrego podłoża i przykryć pozostałymi 3 szklankami wody. Na średnim ogniu, z otwartą lub wyłączoną pokrywą, doprowadzić do wrzenia.
Wlać połowę płynu do miski lub miarki Pyrex; rezerwy. Wrzuć miętę do czajnika, dociskając ją łyżką do dna garnka, aby delikatnie i lekko zmiażdżyć liście. Zwróć zarezerwowany płyn do czajnika.
Dusić na małym ogniu przez kilka minut, aby mięta zaparzała.
Wlej szklankę do przezroczystej szklanki do picia, a następnie z powrotem do garnka, od tak wysokiej, Jak to możliwe, bez rozlewania, aby napowietrzyć herbatę i zmiksować smaki. Powtórz to jeszcze dwa lub trzy razy, ponieważ kolor herbaty zmienia się z jasnego w mętny karmel.
Rozpocznij degustację słodyczy i smaku.
Dodaj więcej cukru w razie potrzeby, lub niech gotować kolejne kilka minut, aby mocniejsze. Kontynuuj wlać szklanki do i z garnka, aż będziesz zadowolony zarówno ze słodyczy, jak i siły herbaty.
Podawać w małych przezroczystych szklankach do herbaty. Nie nalewaj do nich herbaty z czajnika, ale ze szkła używanego do mieszania i testowania (pomoże to złapać wszelki osad).
Jeśli dodasz orzeszki piniowe, posyp szklanki herbaty przed podaniem.
Przedruk za zgodą makaronu ryżowego kuskus autorstwa Jeffa Koehlera. Copyright © 2009 by Jeff Koehler; zdjęcia studyjne copyright © 2009 by Sara Remington. Wydany przez Chronicle Books LLC.