Hatch Chile Pieczone Penne
Hatch Chile pieczone Penne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 14g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 79 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz hatch Chili peppers, ser, makaron penne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Key Lime Hatch Chile Gelato: Jak korzystać z Hatch Chiles, hatch chile queso dip, oraz Hatch Chile Cornbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Upiecz paprykę. Rozetnij paprykę chili w dół centrum, zeskrobać nasiona i ułóż na dużej blasze do pieczenia wyłożonej folią.
Piec w temperaturze 232° przez około 10 minut lub do momentu, gdy skórki pieprzu będą pęczniejące. Obrócić i piec jeszcze kilka minut.
Wyjąć z piekarnika i za pomocą szczypiec, przenieść do wytrzymałej torby zamrażarki lub miski z pokrywką. Zapieczętować ostrą paprykę w torbie (lub przykryć miskę) i ostudzić. Gdy ostygnie, wyjąć z worków, obrać skórki, posiekać.Zagotować 10 szklanek wody. Wymieszać w bazie zupy. Możesz również dodać trochę soli do wody, jeśli chcesz.
Dodać makaron i gotować do al dente (7 do 12 minut w zależności od rodzaju).Tymczasem, w maszynce lub blenderze, proces kwaśną śmietanę i posiekaną paprykę chile.
Odcedzić makaron i wrzucić go z mieszaniną śmietany i 1 szklanka rozdrobnionego sera. Jeśli masz ochotę, dodaj trochę kremu. W tym momencie można dodać trochę soli i pieprzu do smaku, ale nigdy nie robię.Ułóż w nasmarowanym naczyniu zapiekankowym 9×13 cali i przykryj folią.
Piec w temperaturze 375 F. przez około 10 minut, a następnie posypać pozostały ser na wierzch.
Piec przez kolejne 10-15 minut lub do rozpuszczenia sera.