Harvey ' s Moroccan Roast Chicken

Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dań głównych? Marokański pieczony kurczak Harvey może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 940 kalorii. Na $3.49 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 8 fanów. Jeśli masz małe marchewki, pieczonego kurczaka, mielone ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kurczak Pieczony Po Marokańsku, Kurczak Pieczony Po Marokańsku, oraz Marokański pieczony kurczak z morelami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W misce wymieszać goździki, pieprz, koper włoski, nasiona sezamu, kolendrę, kminek, ziele angielskie, gałkę muszkatołową, imbir i kardamon. Odstawić.
W blenderze umieścić paprykę, sok z cytryny, mieszankę przypraw (z Kroku 2), sól, posiekaną miętę, czarny pieprz i ząbki czosnku.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i zmiksować do momentu wymieszania składników, około 6 lub 8 strąków. Powoli dodawać dodatkową oliwę z oliwek, jeśli mieszanina wydaje się zbyt gęsta, aby się rozprzestrzeniać. Zmiksować, aż mieszanina stanie się gładką pastą.
Ziemniaki i marchew rozłożyć na patelni. Wcierać około 1/4 pasty przyprawowej do wnętrza jamy kurczaka. Pozostałą część pasty pocierać na zewnątrz kurczaka, w tym od spodu.
Umieścić kurczaka bezpośrednio na marchew i ziemniaki. Przebić 2 cytryny widelcem i umieścić je w jamie kurczaka.
Namiot kurczaka z folią aluminiową. Piecz około 2 godzin, aż najgrubsza część uda osiągnie 180 stopni F (80 stopni C) i soki są jasne.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na około 10 minut przed podaniem.