Harissa-kurczak przyprawiony z pszenicą bulgur

Harissa-kurczak przyprawiony z pszenicą bulgur
Jeśli masz w pobliżu 30 minut do spędzenia w kuchni, kurczak przyprawiony Harissą z pszenicą bulgur może być super bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 648 kalorii, 62g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 34 fanów. Mieszanka kolendry, piersi z kurczaka, orzechów sosnowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 98%. Spróbuj Harissan Acorn Squash z bulgurem i sosem jogurtowym, Owocowa Pszenica Bulgur, oraz Sałatka Pszenna Bulgur dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 łyżkę pasty harissa utrzeć na kurczaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
HarissaHarissa
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Rozgrzać olej w głębokiej patelni nieprzywierającej, a następnie smażyć kurczaka przez około 3 minuty z każdej strony, aż będzie złoty (na tym etapie nie będzie gotowany).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wyjąć i odstawić na bok.
4
Dodać cebulę, następnie delikatnie smażyć przez 5 minut, aż będzie miękka. Wskazówka w orzeszki piniowe i kontynuować gotowanie przez kolejne kilka minut, aż tosty. Dodać morele, bulgur i bulion, następnie przyprawić i przykryć. Gotować przez około 10 minut, aż wywar prawie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
BulgurBulgur
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Odstawić kurczaka na patelnię, ponownie przykryć i gotować przez 5 minut na małym ogniu, aż płyn zostanie wchłonięty i kurczak zostanie ugotowany. Bulgur rozsypać widelcem i rozsypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
BulgurBulgur
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn