Hari Nayak ' s Chicken Curry in a Hurry (Bhuna Masala Murgh)
Kurczak Hari Nayak w pośpiechu (Bhuna Masala Murgh) jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne danie główne. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 24g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz garam masala, imbir, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis jest lubiany przez 212 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chicken Bhuna Masala-Kurczak Curry, Dzisiaj Kolacja: Murgh Keema (Mielony Kurczak Curry), oraz Kurczak Curry w pośpiechu.
Instrukcje
W blenderze połącz cebulę, serranos, kurkumę, czosnek, imbir, kminek i kilka łyżek wody. Proces aż będzie gładka pasta.
W razie potrzeby dodaj trochę więcej wody.
Wlać olej do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Dodać kawałki kurczaka i sól. Gotować, często mieszając, aż kurczak rumiane, siedem do dziesięciu minut. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć kawałki i odstawić, pozostawiając tyle tłuszczu.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i dodaj pastę przyprawową. Gotować, aż bardzo pachnące, o dwie minuty.
Dodać kurczaka z powrotem, wraz z pastą pomidorową, i garam masala. Dobrze wymieszać i gotować, aż wszystko się połączy, trzy do czterech minut.
Wlać wodę i mieszać, aż mieszanina zostanie połączona. Przykryć patelnię, włączyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu przez 15 protokół, mieszając od czasu do czasu.
W razie potrzeby doprawić do smaku solą.
Curry podawać z posypką świeżej kolendry i białym ryżem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier