Hamburgery z kurczaka z majonezem czosnkowo-rozmarynowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj hamburgerów z kurczaka z majonezem czosnkowo-rozmarynowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 787 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,14 zł za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 37 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać rukolę, pieprz, bułki burger, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć majonez, możesz podążać za tym daniem głównym z Super! Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Lżejsze jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hamburgery miodowo-czosnkowe ze słodko-kwaśnym majonezem, Greckie Burgery z indyka z majonezem czosnkowym koperkiem, oraz Super Zdrowe Burgery Z Tuńczykiem Z Cytryną Czosnek Majonez dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na majonez: w małej misce, wymieszać majonez, czosnek i rozmaryn; odstawić.
W przypadku hamburgerów: rozgrzej Grill gazowy lub węglowy lub umieść patelnię grillową na średnim ogniu. W dużej misce dodaj zmielonego kurczaka, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/2 mieszanki majonezu. Używając czystych rąk, delikatnie połącz składniki i uformuj mieszankę z kurczaka na 4 paszteciki.
Umieść hamburgery na grillu i gotuj przez około 7 minut z każdej strony.
Przenieś na ręczniki papierowe i pozostaw na kilka minut.
Posmaruj pokrojoną stronę każdej rolki oliwą z oliwek i 1 łyżeczką mieszanki majonezu. Grillować przez 1 do 2 minut, aż lekko złocisty.
Rozłóż dolop pozostałej mieszanki majonezu na wierzchu i dnie prażonych bułek.
Umieść hamburgery z kurczaka na dolnych połówkach bułek. Na wierzchu 1/4 szklanki rukoli i zakończyć górną połową bułki.