Hamantaschen
Hamantaschen może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje 34 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soli, figi, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Hamantaschen, Hamantaschen, oraz Hamantaschen.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w dużej misce; beat ze średnią prędkością miksera 2 minuty lub do lekkiego i puszystego.
Dodaj jajko; beat z dużą prędkością 1 minutę lub aż mieszanina jest bardzo gładka.
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól, i dodać do mieszaniny cukru, ubijając z małą prędkością tylko do mieszaniny mąki jest wilgotna. Podziel ciasto na pół i delikatnie uformuj każdą porcję w kulkę. Owinąć ciasto w folię i schłodzić 8 godzin lub przez noc.
Umieść figi w robocie kuchennym i pulsuj 6 razy lub do posiekania. Z procesorem NA, powoli dodać 3 łyżki cukru, woda, syrop kukurydziany, i sok z cytryny przez zsypu żywności, i proces aż gładka, skrobanie boki miski procesora dwa razy. Łyżka mieszanki figowej do miski; przykryć i schłodzić 8 godzin lub przez noc.
Uformuj każdą kulkę ciasta w 10-calowy kłodę.
Usuń plastikową folię; pokrój każdą kłódkę na 10 (1-calowe) plasterki. Szybko uformuj plasterki na 20 kulek; umieść na tacy wyłożonej papierem woskowym. Chill 30 minutes.
Umieść każdą kulkę ciasta między 2 arkuszami papieru woskowego i spłaszcz do okręgu o średnicy 3,5 cala. Łyżka 1 poziom łyżka mieszanki fig do środka każdego okręgu. Z mąką ręce, złożyć ciasto na nadzienie, tworząc trójkąt, i szczypać krawędzie razem do uszczelnienia.
Umieść Trójkąty 2 cale od siebie na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania, i piec w 400 przez 10 minut lub do ciasta są lekko rumiane.
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.