Halloumi-nadziewane oliwą z oliwek Flatbread
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj flatbread z oliwą nadziewaną Halloumi. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 556 kalorii, 15g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, kminek, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 140 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Czarna oliwka i cygara halloumi filo, oraz Cukinia i oliwki Flatbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°. w dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, koperek i kminek. Drewnianą łyżką wymieszać oliwę z oliwek z mąki. Gdy tworzy się szorstka pasta, mieszaj z winem, aż ciasto się połączy.
Umieść arkusz papieru pergaminowego na powierzchni roboczej lub lekko olej obramowaną blachę do pieczenia. Ciasto wyłożyć na pergamin lub naoliwioną powierzchnię i podzielić na cztery równe porcje. Delikatnie rozciągnij i poklepuj jedną część opuszkami palców do prostokąta o wymiarach około 4 na 7 cali.
Umieść dwa plastry halloumi po jednej stronie prostokątów i złóż na prostokąt o wymiarach 4 na 3 1/2 cala. Naciśnij boki razem mocno, aby zamknąć. Powtórz z pozostałym ciastem i halloumi.
Przestrzeń się równomiernie na blasze do pieczenia i piec do bardzo firmy i złoty kolor, o 25 protokół. Za pomocą szpatułki, flip flatbreads co 10 minut, aby zapobiec ich spalaniu.
Niech płaski chleb ostygnie przez 5 minut, a następnie za pomocą noża szefa kuchni pokroić każdy na 4 lub 6 trójkątnych kawałków.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.