Halibut śródziemnomorski z grzybowym ryżem Pilaf
Śródziemnomorski Halibut z grzybowym ryżem pilaw może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,66 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. Jeśli masz grecki sos vinaigrette, filety z halibuta, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pilaw Ryżowy Z Grzybami, Wild Rice & Mushroom Pilaf, oraz Grzyb-Dziki Ryż Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°.
Mżawka 2 Łyżki. dressing nad rybą w płytkim naczyniu do pieczenia.
Piec 15 min. lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem. Tymczasem grzyby gotować w pozostałym sosie na średniej patelni 3 do 4 min. lub aż grzyby będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Dodać wodę; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z ryżem i groszkiem; przykryć. Dusić 5 min.
Zdjąć z ognia; odstawić 5 min.
Łyżka mieszanki ryżu na talerzach do serwowania; top z ryb.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.