Halibut Z Mango I Kozim Serem
Halibut z Mango i kozim serem to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 15 porcjami. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz filety z halibuta, kozi ser, syrop klonowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 45 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczony Halibut z kozim serem, Quesadillas Z Mango I Kozim Serem, oraz Kozi ser i mango Quesadillas.
Instrukcje
W małej misce połącz mango, zieloną cebulę, natkę pietruszki i sok z limonki. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
W małym rondlu na średnim ogniu połączyć syrop klonowy i musztardę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Wieszak na grill z nieprzywierającym sprayem do gotowania. Rozgrzej grill do medium (300F do 177°). Filety doprawiamy solą do smaku.
Pędzel z mieszaniną syropu.
Filety ułożyć na grillu. Grill, pod przykryciem, 5 minut na stronę lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Tuż przed podaniem wymieszaj kozi ser z mieszanką mango. Polać filety łyżką i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.