Halibut Z Klementyną Gremolatą
Halibut z Klementyną Gremolatan to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 628 kalorii, 65g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 12,87 zł / porcja, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pietruszki, klementynki, Klementynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Flatbread Krótki Żeberka Z Clementine Gremolata, Grillowany Halibut z Gremolatą cytrynowo-miętową, oraz Grillowane steki z halibuta na łóżku z rukoli z sałatką pomidorową i Gremolatą.
Instrukcje
Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę (tylko część pomarańczową) klementynek. Posiekaj skórkę (Rezerwuj miąższ do innego użycia).
Połącz posiekaną skórkę Klementyny, posiekaną natkę pietruszki, mielony czosnek i sól morską w małej misce. Wymieszaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i odstaw gremolatę na bok. Czy z wyprzedzeniem Gremolata może być przygotowana 4 godziny wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.Rozgrzej piekarnik do 177°. za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę Klementyny w czterech 2-calowych paskach (tylko część pomarańczowa).
Wytnij cztery 12-calowe kwadraty pergaminu.
Umieść filet z halibuta na środku każdego kwadratu pergaminu.
Posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Lekko skropić halibuta oliwą z oliwek.
Na każdym filecie halibuta nałożyć 1 pas Skórki klementynki, pokroić bokiem w górę. Przynieś 2 krawędzie pergaminu razem wzdłuż długiej strony filetu rybnego i złóż krawędzie pergaminu razem 3 do 4 razy. Tuck zarówno pozostałe krawędzie pergaminu pod filet do tworzenia pakietu i umieścić pergamin pakiet na obręczy blachy do pieczenia. Powtórzyć z pozostałymi filetami rybnymi. Czy z wyprzedzeniem Pakiety halibuta można wykonać 4 godziny wcześniej. Chill na obramowanej blachy do pieczenia.
Piec ryby tylko do nieprzezroczystego w środku, około 18 minut (aby sprawdzić doneness, rozpakować pakiet i włożyć widelec w filecie).
Usuń obramowaną blachę do pieczenia z piekarnika. Rozpakuj rybę.
Filety z halibuta układamy na talerzach, łyżką gremolaty i podajemy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.