Halibut w Escabeche
Halibut w Escabeche wymaga mniej więcej 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 367 kalorii, 31g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na $5.99 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, tymianek, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym), Escabeche, oraz Escabèche.
Instrukcje
Pokroić ryby w paski o szerokości 2 cali i osuszyć. Mąkę doprawiamy solą i pieprzem, pogłębiamy w niej rybę i odklejamy nadmiar mąki.
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Smażyć ryby, aż będzie lekko rumiane z obu stron, o 3 do 4 minut na stronie.
Odcedzić na papierowych ręcznikach, a następnie umieścić rybę w jednej warstwie w płytkim szklanym naczyniu.
Odcedzić olej z patelni, zwrócić go na średnim ogniu i dodać 3 łyżki świeżej oliwy z oliwek.
Dodać cebulę, papryka, i Scotch bonnet, Jeśli za pomocą, i gotować, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Dodaj czosnek, tymianek, liście laurowe, pieprz i ziele angielskie i gotuj przez kolejne 2 minuty.
Wlać ocet i wodę i doprowadzić do wrzenia. Łyżka warzyw i ziół na rybę, a następnie dodać sos octu.
Podawać na gorąco lub pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio