Halibut Puttanesca
Przepis Halibut Puttanesca może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 15 minut. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 29g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.27 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako drogie danie główne. Mieszanka sosu pomidorowego, kapary, sól i mielony pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Halibut Puttanesca, Halibut z sosem Puttanesca, oraz Halibut z surową salsą Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do rondla dodaj sos pomidorowy.
Dodać czosnek, oliwki, kapary, Wino i pastę anchois i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu przez 5 minut na średnim ogniu. W międzyczasie doprawić halibuta z obu stron solą i czarnym pieprzem.
Dodaj filety z halibuta do sosu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu od 3 do 5 minut, aż ryba będzie miękka widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.