Halibut pieczony z koprem duszonym w pomarańczach

Pieczony Halibut z koprem duszonym w pomarańczach może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 280 kalorii, 33g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 6,19 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 53 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz ząbek czosnku, halibut, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Spróbuj Pieczony Halibut z duszonym winie koprem włoskim, Pieczony Halibut z duszonym winie koprem włoskim, oraz Halibut duszony w bulionie pomidorowo-koprowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety natrzeć 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dokładnie opłucz koper włoski. Trim łodygi w ciągu 1 cala od żarówki. Wyrzucić twarde łodygi zewnętrzne; posiekać 1 łyżkę liści kopru włoskiego i odstawić na bok. PozostaĹ 'e liĹ" cie kopru w razie potrzeby zachowaj do dekoracji.
Wytnij twardy rdzeń od spodu żarówki. Zaczynając od 1 strony, pokrój żarówkę poziomo na 4 plastry (1/2 cala).
Ogrzać Pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać plastry kopru włoskiego i gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane (plastry mogą oddzielić).
Na koper włoski wlać sok pomarańczowy i mirin, posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 10 minut (jeśli plastry kopru oddzielić, ułóż kawałki w 4 kółkach).
Umieścić filety na wierzchu plastrów kopru włoskiego; łyżka mieszanki soku pomarańczowego na filety.
Piec w temperaturze 425 przez 10 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem.
Podczas gdy ryby gotuje, połączyć posiekane liście kopru włoskiego, masło, sok z limonki i posiekany czosnek w misce; dobrze wymieszać.
Za pomocą szpatułki delikatnie wyciągnij koper włoski i rybę z patelni i umieść w szerokich, płytkich miseczkach. Łyżka soków z patelni nad rybą, a na wierzch z masłem koprowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris