Halibut pieczony z ananasem-jicama Salsa
Halibut pieczony z ananasem-jicama Salsa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 170 kalorii, 27g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 5,32 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, ananas, filety z halibuta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis z Bon Appetit ma 11 fanów. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Ananas-Jicama Salsa, Grillowany Ananas - Jicama Salsa, oraz Grillowana ryba Tostadas z ananasem-Jícama Salsa.
Instrukcje
Pierwsze 6 składników wymieszać w małej misce. Doprawić salsę do smaku solą i pieprzem.Podgrzej brojlery. Przyprawić rybę solą, pieprzem i proszkiem chile. Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią; umieścić rybę na folii. Broil ryby aż tylko gotowane przez, o 3 minut na stronie.
Umieścić na talerzach; łyżka salsy nad.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.