Głęboko Czekoladowe Gelato
Głęboko czekoladowe Gelato to bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 563 kalorie, 13g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.59 za porcję. 16 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, ekstrakt z wanilii, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 21 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Głęboko Czekoladowe Ciasto Czekoladowe, Jakim smakiem gelato jesteś? Lody kokosowo-orzechowe, oraz Kanapki z lodami czekoladowo-czekoladowymi i truskawkowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko, śmietanę i 1/2 szklanki cukru w 2-ćwiartkowym rondlu, aż cukier się rozpuści i mleko zacznie się gotować.
Dodać kakao w proszku i czekoladę i ubijać, aż będzie gładka.
Wlać do żaroodpornej miarki.
Umieścić żółtka i pozostałą 1/4 szklanki cukru w misce miksera elektrycznego wyposażonego w uchwyt łopatkowy i ubijać na dużej prędkości przez 3 do 5 minut, aż jasnożółte i bardzo gęste. Z mikserem na niskiej prędkości, powoli wlać gorącą mieszaninę czekolady do mieszaniny jaj.
Wlać mieszaninę jajek i czekolady z powrotem do rondla 2-quart i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje. Termometr candy zarejestruje około 180 stopni F. nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała!
Wlać mieszaninę przez sito do miski i wymieszać z likierem kawowym, wanilią i solą.
Umieścić kawałek folii bezpośrednio na wierzchu kremu i schłodzić całkowicie.
Wlać krem do miski Maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie ze wskazówkami producenta. Wymieszać z grubsza posiekaną czekoladą, jeśli używasz, i zamrozić w przykrytych pojemnikach. Przed podaniem lody lekko rozmrożą.