Gyoza z sosem sojowo-cytrusowym
Gyoza z sosem sojowo-cytrusowym to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 120 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skórki pomarańczowej, pieprz, sos sojowy mniej sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Makaron Z Sosem Sojowym, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka.
Instrukcje
Połącz pierwsze 10 składników w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż drobno posiekasz.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać mieszaninę grzybów i szpinak do patelni; gotować 10 minut lub aż płyn odparuje, często mieszając. Lekko schłodzić.
Zwilż brzegi skóry gyoza wodą, pracując z 1 skórą gyoza na raz (przykryj pozostałe skórki, aby zapobiec wysuszeniu). Łyżka około 1 łyżka mieszanki szpinaku do środka koła. Złóż na pół, ściskając krawędzie razem, aby uszczelnić.
Kłaść pierogi, szew bokiem do góry, na blasze do pieczenia (przykryj luźno ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu). Powtórz procedurę z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać połowę pierogów na patelni; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło. Powtórz procedurę z pozostałym 1 łyżeczką oleju i pozostałymi kluskami.
Dodaj 1/4 szklanki bulionu, 1/3 szklanki soku, 1 łyżka sosu sojowego i ocet na patelnię; doprowadzić do wrzenia.
Umieść sos do zanurzania w małej misce.
Dodać pozostałe 1/4 szklanki bulionu na patelnię; doprowadzić do wrzenia.
Dodać pierogi; przykryć i gotować 2 protokół lub do miękkości.
Podawać z sosem do zanurzania; w razie potrzeby wierzch ze szczypiorkiem.