Gyoza z sosem sojowo-cytrusowym

Gyoza z sosem sojowo-cytrusowym
Gyoza z sosem sojowo-cytrusowym to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 120 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skórki pomarańczowej, pieprz, sos sojowy mniej sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Makaron Z Sosem Sojowym, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 10 składników w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż drobno posiekasz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać mieszaninę grzybów i szpinak do patelni; gotować 10 minut lub aż płyn odparuje, często mieszając. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zwilż brzegi skóry gyoza wodą, pracując z 1 skórą gyoza na raz (przykryj pozostałe skórki, aby zapobiec wysuszeniu). Łyżka około 1 łyżka mieszanki szpinaku do środka koła. Złóż na pół, ściskając krawędzie razem, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
5
Kłaść pierogi, szew bokiem do góry, na blasze do pieczenia (przykryj luźno ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu). Powtórz procedurę z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać połowę pierogów na patelni; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Zdjąć z patelni; zachować ciepło. Powtórz procedurę z pozostałym 1 łyżeczką oleju i pozostałymi kluskami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj 1/4 szklanki bulionu, 1/3 szklanki soku, 1 łyżka sosu sojowego i ocet na patelnię; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
BulionBulion
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść sos do zanurzania w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Dodać pozostałe 1/4 szklanki bulionu na patelnię; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać pierogi; przykryć i gotować 2 protokół lub do miękkości.
13
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Podawać z sosem do zanurzania; w razie potrzeby wierzch ze szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
SzczypiorekSzczypiorek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn