Gumbo z kraba i warzyw
Przepis Krab i warzywa Gumbo może zaspokoić swoje Creole pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 272 kalorie, 16G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 8,81 zł / porcja, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, mięso z krabowych pazurów, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany biały ryż można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gumbo krewetkowo-krabowe, Gumbo Kraba Zimowego, oraz Gumbo Z Krewetek I Krabów.
Instrukcje
Roztopić masło w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; gotować 2 minuty lub aż lekko rumiane.
Dodać cebulę i kolejne 7 składników (przez seler); gotować 4 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj bulion z kurczaka i mieszankę warzywną.
Połączyć 1 szklanka wody i mąki, dobrze mieszając; mieszać do mieszaniny bulionu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 18 minut.
Dodaj kraba i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.