Gumbo Krewetkowo-Krabowe
Gumbo krewetkowo-krabowe to bezmleczne przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 43g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 5,17 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Udaj się do sklepu i podnieś sos pomidorowy, olej roślinny, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób lubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Spróbuj Gumbo Z Krewetek I Krabów, Gumbo z krabów i krewetek, oraz Gumbo krewetkowo-krabowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu; stopniowo ubijać mąkę i gotować, stale ubijając, aż mąka stanie się ciemnym mahoniu (około 30 minut).
Wymieszać bulion z kurczaka i 6 kolejnych składników; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 3 godziny.
Obierz krewetki i devein, w razie potrzeby.
Dodaj krewetki do mieszanki bulionu; gotować, często mieszając, 15 minut lub po prostu aż krewetki kolei różowy. Wymieszać mięso krabowe i natkę pietruszki.
Wyjąć z ognia; w razie potrzeby wymieszać z proszkiem fil.
Podawać na gorącym ugotowanym ryżu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.