Gulf Coast Gumbo

Gulf Coast Gumbo
Need a dairy free main course? Gulf Coast Gumbo może być świetny przepis, aby spróbować. Na 5,21 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 565 kalorii, 45g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. 13 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, krewetki, pomidory, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany biały ryż można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest to drogie przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Gulf Coast Gumbo, Gulf Coast krewetki i kasza, oraz Gulasz Z Owoców Morza Gulasz dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wywar z kurczaka zagotować w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać raki trochę na raz, tak aby nie zatrzymać wrzenia, i niech gotować, aż różowy. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć raki i odstawić, aż będą wystarczająco chłodne, aby obsłużyć. (Usuń i wyrzuć wszelkie zanieczyszczenia, które pojawiły się na powierzchni stada.) Teraz Usuń muszle z krewetek i dodaj muszle do garnka z kurczakiem, rezerwując niegotowane krewetki na półmisku. Pozwól, aby skorupki krewetek gotowały się w bulionie, aż będą różowe, a następnie odcedź wywar do innego pojemnika i wyrzuć skorupki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
RakiRaki
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Podczas gdy skorupy krewetek są wrzątku, podgrzać oliwę z oliwek w patelni saute na średnim ogniu. Brązową kiełbasę i wyjąć na talerz, aż będzie wystarczająco chłodny, aby obsłużyć. W kapiące kiełbasy na średnim ogniu, podsmażyć cebulę, seler, i zielona papryka, aż cebula zamienia półprzezroczyste. Zmniejszyć ogień i ubić mąkę, aby roux, i niech gotować przez około 15 minut, aż stanie się brązowy roux.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Podczas zasmażki jest browning, pokroić kiełbasę na 1/4 do 1/2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
5
Do małej miski włóż pastę pomidorową i dodaj trochę ciepłego wywaru, aby uzyskać zawiesinę. Stopniowo ubijamy ciepły wywar i pastę pomidorową do zasmażki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj czosnek w proszku, pokruszona czerwona papryka, okra, 1 łyżka natki pietruszki, szalotki, czerwona papryka, pomidory i kiełbasa. Gotować na małym ogniu, aż okra-która zawiera środek zagęszczający-będzie miękka, około 15 minut, a kiełbasa jest gotowana. Podczas gotowania mieszanki Usuń raki z muszli. (Odbywa się to poprzez pękanie ogona obiema rękami i zmuszanie go do powrotu przez zakręt ogona.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
RakiRaki
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
7
Dodaj ostrygi i krewetki do garnka i gotować o 5 minut, aż ostrygi są pulchne i krewetki są różowe. Wymieszaj raki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Wyjmij garnek z ognia i ostrożnie złóż kraba, starając się nie rozbić grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Aby służyć, umieścić trochę ryżu na danie do serwowania i łyżka niektóre gumbo nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
GumboGumbo
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
10
Posypać pudrem i udekorować pozostałą natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plik W ProszkuPlik W Proszku
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

3zdanieseler średni pokrojony w kostkęseler średni pokrojony w kostkę1Średnia żółta cebula, posiekana1/2 ćwiartki rosołu z kurczaka1/2 ćwiartki rosołu z kurczaka4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kiełbasa chorizokiełbasa chorizo4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż biały gotowanyryż biały gotowany4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.raki, dobrze wypłukane w kilku zmianach zimnej wody i wypatroszoneraki, dobrze wypłukane w kilku zmianach zimnej wody i wypatroszone12 łyżeczki czosnku w proszkuplik w proszkuplik w proszku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna12 łyżeczki czosnku w proszkupółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego1zielona papryka, łodyga i nasiona usunięte i pokrojone w kostkęzielona papryka, łodyga i nasiona usunięte i pokrojone w kostkę4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.gotowane grudkowe mięso krabowe, zbierane na muszlegotowane grudkowe mięso krabowe, zbierane na muszle12 łyżeczki czosnku w proszku1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo posiekane liście pietruszki, podzieloneświeżo posiekane liście pietruszki, podzielone1czerwona papryka, łodyga i nasiona usunięte i pokrojone w kostkęczerwona papryka, łodyga i nasiona usunięte i pokrojone w kostkę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki3lub 4 świeże szalotki, tylko białe i delikatne zielone części, pokrojone w plasterkilub 4 świeże szalotki, tylko białe i delikatne zielone części, pokrojone w plasterki4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.(Rozmiar 31-40) krewetki, deveined(Rozmiar 31-40) krewetki, deveined24ostrygi łuskaneostrygi łuskane33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3largesświeże pomidory, nasiona usunięte i średnio pokrojone w kostkęświeże pomidory, nasiona usunięte i średnio pokrojone w kostkę1łyżka czerwony ocet winnybiała cebula, posiekanabiała cebula, posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn