Gulasz z zielonych ziół i fasoli (Ghormeh Sabzi) z " nowej kuchni Perskiej

Zielone zioła i fasola gulasz (Ghormeh Sabzi) z ' nowa kuchnia perska może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 83 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka szpinaku, oliwy z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gulasz Perski-Gormeh Sabzi, Gulasz z fasoli i słodkich ziemniaków, oraz Gulasz z nigeryjskiej fasoli z sosem orzechowym.
Instrukcje
Spuścić tofu i pokroić go na 1-calowe płyty grubości. Zamrażać do uzyskania stałej masy, około 6 godzin, a następnie rozmrażać w lodówce przez noc. Wycisnąć plastry tofu, aby usunąć nadmiar wody.
Rozgrzej piekarnik do 191°. Wyłóż blachę do pieczenia za pomocą maty do pieczenia nonstick.
W średniej misce ubij razem 2 łyżki oleju z pestek winogron, 1 łyżeczkę soli, kilka mielonych pieprzu i kurkumę.
Dodaj tofu i wrzucić do herbu go w przyprawy.
Rozłóż tofu na blasze do pieczenia i piec przez 50 protokół, przerzucając płyty raz w połowie. Tofu powinno być złote i sprężyste.
Ostudzić i pokroić w kostkę.
Podczas pieczenia tofu, karmelizować cebulę.
Rozgrzej dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i dodaj pozostałe 3 łyżki oleju z pestek winogron, a następnie cebulę. Brąz cebulę przez 10 minut, aż zacznie ciemnieć, a następnie gotować powoli na małym ogniu przez około 30 minut, aż będzie ciemnobrązowy i około połowy jego pierwotnej objętości.
Dodać czosnek, fasola, tofu, i bulion i doprowadzić do wrzenia; następnie zmniejszyć ogień i dusić, częściowo pokryte, przez 30 protokół.
Dodaj szpinak w dużych garściach, dodając więcej, jak każda partia więdnie, a następnie wymieszać zioła i szalotki. Przebić limonki i dodać je do gulaszu wraz z ich moczenia wody. Dusić 20 minut. Zioła powinny być delikatne, ale nadal jasnozielone. Wymieszać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Wyłącz ogień i pozostaw gulasz na 15 minut.
Skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i podawać.
Rozgrzej dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oleju z pestek winogron do patelni. Lekko posolić 2 funty piersi i nóg kurczaka bez skóry.
Dodaj kurczaka na patelni i zapiekać przez 6 do 7 minut na stronę, aż dobrze rumiane, a następnie przenieść na talerz.
Dodać kurczaka do gulaszu wraz z fasolą