Gulasz z zielonych ziół i fasoli (Ghormeh Sabzi) z " nowej kuchni Perskiej

Gulasz z zielonych ziół i fasoli (Ghormeh Sabzi) z
Zielone zioła i fasola gulasz (Ghormeh Sabzi) z ' nowa kuchnia perska może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 83 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka szpinaku, oliwy z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gulasz Perski-Gormeh Sabzi, Gulasz z fasoli i słodkich ziemniaków, oraz Gulasz z nigeryjskiej fasoli z sosem orzechowym.

Instrukcje

1
Spuścić tofu i pokroić go na 1-calowe płyty grubości. Zamrażać do uzyskania stałej masy, około 6 godzin, a następnie rozmrażać w lodówce przez noc. Wycisnąć plastry tofu, aby usunąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Rozgrzej piekarnik do 191°. Wyłóż blachę do pieczenia za pomocą maty do pieczenia nonstick.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
W średniej misce ubij razem 2 łyżki oleju z pestek winogron, 1 łyżeczkę soli, kilka mielonych pieprzu i kurkumę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
KurkumaKurkuma
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj tofu i wrzucić do herbu go w przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
Rozłóż tofu na blasze do pieczenia i piec przez 50 protokół, przerzucając płyty raz w połowie. Tofu powinno być złote i sprężyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Ostudzić i pokroić w kostkę.
7
Podczas pieczenia tofu, karmelizować cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Rozgrzej dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i dodaj pozostałe 3 łyżki oleju z pestek winogron, a następnie cebulę. Brąz cebulę przez 10 minut, aż zacznie ciemnieć, a następnie gotować powoli na małym ogniu przez około 30 minut, aż będzie ciemnobrązowy i około połowy jego pierwotnej objętości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodać czosnek, fasola, tofu, i bulion i doprowadzić do wrzenia; następnie zmniejszyć ogień i dusić, częściowo pokryte, przez 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
10
Dodaj szpinak w dużych garściach, dodając więcej, jak każda partia więdnie, a następnie wymieszać zioła i szalotki. Przebić limonki i dodać je do gulaszu wraz z ich moczenia wody. Dusić 20 minut. Zioła powinny być delikatne, ale nadal jasnozielone. Wymieszać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Wyłącz ogień i pozostaw gulasz na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
11
Skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
1
Rozgrzej dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oleju z pestek winogron do patelni. Lekko posolić 2 funty piersi i nóg kurczaka bez skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj kurczaka na patelni i zapiekać przez 6 do 7 minut na stronę, aż dobrze rumiane, a następnie przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać kurczaka do gulaszu wraz z fasolą
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn