Gulasz z zielonych ziół i fasoli (Ghormeh Sabzi) z " nowej kuchni Perskiej
Zielone zioła i fasola gulasz (Ghormeh Sabzi) z ' nowa kuchnia perska może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 83 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka szpinaku, oliwy z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gulasz Perski-Gormeh Sabzi, Gulasz z fasoli i słodkich ziemniaków, oraz Gulasz z nigeryjskiej fasoli z sosem orzechowym.
Instrukcje
1
Spuścić tofu i pokroić go na 1-calowe płyty grubości. Zamrażać do uzyskania stałej masy, około 6 godzin, a następnie rozmrażać w lodówce przez noc. Wycisnąć plastry tofu, aby usunąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Rozgrzej piekarnik do 191°. Wyłóż blachę do pieczenia za pomocą maty do pieczenia nonstick.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
W średniej misce ubij razem 2 łyżki oleju z pestek winogron, 1 łyżeczkę soli, kilka mielonych pieprzu i kurkumę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Kurkuma
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj tofu i wrzucić do herbu go w przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
Rozłóż tofu na blasze do pieczenia i piec przez 50 protokół, przerzucając płyty raz w połowie. Tofu powinno być złote i sprężyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Ostudzić i pokroić w kostkę.
7
Podczas pieczenia tofu, karmelizować cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Rozgrzej dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i dodaj pozostałe 3 łyżki oleju z pestek winogron, a następnie cebulę. Brąz cebulę przez 10 minut, aż zacznie ciemnieć, a następnie gotować powoli na małym ogniu przez około 30 minut, aż będzie ciemnobrązowy i około połowy jego pierwotnej objętości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
9
Dodać czosnek, fasola, tofu, i bulion i doprowadzić do wrzenia; następnie zmniejszyć ogień i dusić, częściowo pokryte, przez 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatki (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
10
Dodaj szpinak w dużych garściach, dodając więcej, jak każda partia więdnie, a następnie wymieszać zioła i szalotki. Przebić limonki i dodać je do gulaszu wraz z ich moczenia wody. Dusić 20 minut. Zioła powinny być delikatne, ale nadal jasnozielone. Wymieszać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Wyłącz ogień i pozostaw gulasz na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
11
Skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru
1
Rozgrzej dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oleju z pestek winogron do patelni. Lekko posolić 2 funty piersi i nóg kurczaka bez skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj kurczaka na patelni i zapiekać przez 6 do 7 minut na stronę, aż dobrze rumiane, a następnie przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodać kurczaka do gulaszu wraz z fasolą
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dodatki (opcjonalnie)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych