Gulasz z ryżu i soczewicy z oliwką Gremolata

Gulasz z ryżu i soczewicy z oliwką Gremolata
Gulasz z ryżu i soczewicy z oliwką Gremolata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, cebulę, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Gulasz z kurczaka i soczewicy z gremolatą, Umbryjski gulasz z soczewicy z oliwą z oliwek-jajka sadzone, oraz Osiem przypraw Squash i udka z kurczaka gulasz z ryżem z soczewicy.

Instrukcje

1
W średnim rondlu zagotować 2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj soczewicę, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż prawie miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
3
Dodać dużą szczyptę soli i dusić do miękkości, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Odcedzić soczewicę i rozprowadzić na talerzu do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
5
Rozgrzać oliwę w średniej, emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
6
Dodać cebulę i szalotkę i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodać 2 szklanki wody, 1/4 szklanki pietruszki, tymianek, liść laurowy i szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Dodać groszek, ryż i pozostałą 1 litr wody. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Groszek Goya®Groszek Goya®
9
Tymczasem w małej miseczce wrzucić oliwki z czosnkiem, skórką z cytryny i pozostałą 1/2 szklanki pietruszki. Gremolatę doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Delikatnie wymieszaj soczewicę do gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
11
Dodać rzymską i pokruszony czerwony pieprz, przykryć i gotować na małym ogniu, aż sałata zwiędnie, o 3 protokół. Doprawić solą. Wyrzucić gałązki tymianku i liść laurowy. Gulasz ułożyć w miseczkach, na wierzch polać oliwką gremolata i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
12
Rekomendacja wina: słone oliwki i ziemista soczewica w tym gulaszu wymagają dużego białego (spróbuj 1999 Regaleali Bianco z Sycylii) lub jasnoczerwonego o dobrej kwasowości (takiego jak 2000 Antinori Santa Cristina).
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn