Gulasz z owoców morza z ryżem i salsą Criolla (Arroz con Mariscos)
Jeśli chcesz dodać więcej Meksykańskie przepisy na pudełko z przepisami, gulasz z owoców morza z ryżem i salsą Criolla (Arroz con Mariscos) może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 803 kalorii, 46g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 5,16 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 1 godzina i 25 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś piwo, Scotch bonnet, liście kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 68%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Portugalski Arroz Con Mariscos-Owoce morza i ryż, Cazuela de Mariscos (gulasz z owoców morza), oraz Higado con Salsa Criolla (wątróbka z sosem kreolskim).
Instrukcje
1
Z pieczonej papryki zrób pastę, mieląc je, a następnie zacierając grzbietem widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
2
Wymieszaj połowę szkockiej maski. Zachowaj drugą połowę papryki chile na salsę Criolla. Zarezerwuj pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Scotch Whiskey
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
3
Podgrzej wywar w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj małże i małże. Przykryj garnek, ale sprawdź po kilku minutach i wyjmij mięczaki do miski, gdy się otworzą. Gdy wszystkie wyjdą z garnka, dodaj szafran, aby zaparzyć wywar i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Szafran
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Wyjmij rybę i odłóż na talerz. Teraz dodaj kalmary na patelnię i gotuj przez 1 minutę i zarezerwuj z okoniem morskim. Następnie dodaj krewetki na patelnię, z 2 łyżkami pasty pieprzowej i 1/4 szklanki piwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Seabass
8 (U-12) Krewetek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Krewetki wyjąć łyżką cedzakową i odstawić z resztą owoców morza. Teraz zredukuj płyn do gotowania do lekkiego syropu i polej owoce morza. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
10
Do głębokiego garnka na średnim ogniu dodaj pozostałe 1/4 szklanki oleju. Gdy będzie gorąco, dodaj czosnek i cebulę. Gotuj, aż zaczną karmelizować, 8 do 10 minut.
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Dodaj ryż i wymieszaj, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
12
Wlej wywar z kurczaka, przykryj i gotuj przez 10 minut. Wymieszaj widelcem, dodaj owoce morza, resztę piwa i kolendrę i jeszcze raz wymieszaj. Przykryj ponownie i zmniejsz ogień do średnio niskiego, gotując przez około 25 minut. Podczas gdy ryż się gotuje, zrób salsę Criolla.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
13
Gdy ryż będzie gotowy, dodaj groszek i podawaj z salsą Criolla z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
14
Włóż cebulę do małej miski. Ściśnij na nich limonki; wyrzuć Skórki. Do tego dodaj czosnek, szkocką czapkę i kolendrę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Gulasz można łączyć z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować, jest Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 215 dolarów.
Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon
Dziki i złożony z aromatycznymi suszonymi ziołami, mokrym łupkiem, morwą, fiołkami, boysenberry i asfaltem. Podniebienie jest ćwiczeniem o powściągliwej sile i złożoności. Żywe atramentowe owoce czarnej porzeczki, mokki i tytoniu dostarczają miąższu. Znakiem rozpoznawczym jest bogato teksturowane, umami jak niesamowicie długie i intensywne noszenie zrównoważone drobnymi żwirowymi taninami.