Gulasz z ogonów wołowych po hiszpańsku

Gulasz z ogonów wołowych po hiszpańsku
Jeśli masz około 4 godzin i 25 minut do spędzenia w kuchni, gulasz z ogonów wołowych w stylu hiszpańskim może być znakomitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym do wypróbowania. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 5,18 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 54 g białka , 71 g tłuszczu i łącznie 1027 kalorii . Jest idealny na zimę . Udaj się do sklepu i kup liście laurowe, oliwę z oliwek, czekoladę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Ten przepis z Allrecipes ma 101 fanów. To drogi przepis dla fanów europejskiego jedzenia. Wielu osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 89% , co jest świetne. Podobne przepisy obejmują duszony ogon wołowy , ragout z ogonów wołowych i duszony w czerwonym winie ogon wołowy .

Instrukcje

1
Rozgrzej oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku na średnio-wysokim ogniu, aż zacznie dymić. Podsmaż ogon wołowy partiami i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
OxtailOxtail
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
2
Dodaj do garnka cebulę, czosnek i paprykę; smaż, cały czas mieszając, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Wlać białe wino, zagotować i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
4
Dodaj zrumieniony ogon wołowy, bulion wołowy, czekoladę i liście laurowe. Ponownie zagotuj, następnie zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj przez 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony
OxtailOxtail
5
Doprawić solą i papryką, dodać marchewkę, odstawić i gotować na wolnym ogniu, aż marchewka będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn