Gulasz z meksykańskiego Zielonego Chile wymaga ok. 3 godziny i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka mielonych goździków, mielonego kminku, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Gulasz Z Zielonego Chile, Gulasz Z Zielonego Chile, oraz Gulasz Z Zielonego Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać wołowinę i wieprzowinę, aż równomiernie rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Mięso wyjąć łyżką szczelinową i umieścić w misce, a następnie odstawić. Gotować i mieszać paprykę i czosnek w tej samej patelni do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Zdjąć z ognia.
4
Połącz pomidory, zielone chiles, pietruszka, cukier, goździki, kminek i czerwone wino w dużym garnku, rozbijając pomidory za pomocą łyżki. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Wymieszać z rumianą wołowiną i wieprzowiną wraz z sokiem, a następnie dodać ugotowany zielony pieprz i czosnek. Przykryć i nadal gotować na małym ogniu przez 2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
5
Zdjąć pokrywkę i pozostawić na wolnym ogniu, aż sos jest zmniejszona, o 45 protokół.
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Casteller Cava Brut z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.