Gulasz z małży z ziemniakami i puree z pietruszki
Gulasz z małży z ziemniakami i puree Pietruszkowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako dość niedroga zupa dla Jesień. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz małże maślane, ząbek czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Gulasz Z Małży Z Ziemniakami I Puree Z Pietruszki, Miso zupa z małży z olejem Pietruszkowym, oraz Pizza z małż, Chili i pietruszki z "Franny' s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dobrze umyć małże, w kilku zmianach wody, aż woda nie zawiera śladów piasku. (Można umyć małże godzin lub nawet dzień wcześniej; przechowywać je w dużej misce lub durszlak ustawiony nad miską, Odkryte, w lodówce.)
Umieść je w szerokim, głębokim patelni lub rondlu wraz z ziemniakami, Wino, i grube łodygi pietruszki. Przykryć i włączyć ciepło do wysokiej.
Podczas gdy małże i ziemniaki są gotowania, połączyć liście pietruszki i cienkie łodygi w blenderze z czosnkiem i olejem. Puree, dodając wodę w razie potrzeby (będzie to 1/2 szklanki lub więcej), aby uzyskać gładkie puree.
Dodaj sól do smaku i przelej do miski.
Gotować mieszankę małż ziemniaków, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół.
Usunąć wiązkę grubych łodyg, a następnie wymieszać około połowy puree do mieszaniny i podawać, przekazując resztę przy stole.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Z Szybkie i łatwe przepisy Marka Bittmana Z New York Times Mark Bittman Copyright (c) 2007 by Mark Bittman Published by Broadway Books.Mark Bittman jest autorem hitu Best Recipes in the World (Broadway, 200
i klasyczny bestseller jak gotować wszystko, który sprzedał ponad milion kopii. Jest również współautorem, wraz z Jean-Georgesem Vongerichtenem, "Simple to Spectacular" i "Jean-Georges: gotowanie w domu z czterogwiazdkowym szefem kuchni". Pan Bittman jest płodnym pisarzem, często występuje w radiu i telewizji, i jest gospodarzem najlepszych przepisów na świecie, 13-częściowy serial w telewizji publicznej. Mieszka w Nowym Jorku i Connecticut.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.