Gulasz z małży i białej fasoli
Gulasz z małży i białej fasoli to bezmleczne i pescatariańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Ten przepis służy 30 i kosztuje 34 centów za porcję. Jeśli masz fasolę cannellini, tajską, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gulasz z małży i białej fasoli, Gulasz Z Małży Po Grecku, oraz Gulasz Z Małży Szafranowych.
Instrukcje
W głębokiej patelni, połączyć małże, sherry i wina. Doprowadzić do duszenia, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż małże otwarte, 3 protokół.
Usuń małże z muszli. Odcedzić bulion; zarezerwować 1 szklankę.
Wytrzeć patelnię i podgrzać w nim oliwę z oliwek.
Dodać czosnek i chile i gotować na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę. Wymieszaj fasolę.
Dodać bulion, doprawić solą i doprowadzić do wrzenia.
Dodać małże i pietruszkę i podgrzać.
Gulasz podawać z chrupiącym chlebem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.