Gulasz Z Kurczaka Z Musztardą

Gulasz Z Kurczaka Z Musztardą
Gulasz z kurczaka z musztardą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 776 kalorii, 49g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Na 4,34 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka czosnku, pomidorów w puszkach, staromodnej musztardy dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowy Gulasz Wołowy Z Musztardą, Gulasz Wołowy Z Pierogami Musztardowymi, oraz Gulasz z soczewicy z zimowymi warzywami i zielenią musztardową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Obierz zewnętrzne warstwy skóry z głowy czosnku, aż dotrzesz do poszczególnych goździków. Odetnij czubek głowy, aby odsłonić miąższ każdego goździka.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
3
Włożyć główkę czosnku na arkusz folii, skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem, a folię zamknąć w torebce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Piec przez 45 minut, aż miąższ każdego goździka będzie jasnobrązowy i bardzo miękki po przetestowaniu końcówką noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
5
Po włożeniu czosnku do piekarnika podgrzej 1 łyżeczkę oliwy z oliwek na średnim ogniu w dużym ciężkim garnku lub piekarniku holenderskim. Pracując w dwóch partiach, ułóż kurczaka w garnku, skórkę w dół, w jednej warstwie. Doprawić solą i pieprzem i gotować przez 3 minuty z każdej strony, aż złoty kolor będzie złoty. (Uważaj, aby nie poparzyć się skwierczącym tłuszczem z kurczaka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Tłuszcz Z KurczakaTłuszcz Z Kurczaka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PiekarnikPiekarnik
6
Podczas gdy kurczak jest brązowieje, obrać i ćwierć cebulę. Mięso odstawić na talerz i wylać nadmiar tłuszczu z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KurczakaTłuszcz Z Kurczaka
MięsoMięso
CebulaCebula
7
Włożyć cebulę do garnka i gotować przez 5 minut, aż zmięknie, regularnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj pomidory, tymianek, liście laurowe i zmielony proszek chile i ułóż kurczaka na warzywach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
Cały KurczakCały Kurczak
TymianekTymianek
9
Wlać wino i doprowadzić do duszenia. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez 40 minut, mieszając od czasu do czasu, aby upewnić się, że warzywa nie przyklejają się do dna.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WinoWino
10
Wyjmij czosnek z piekarnika, Otwórz torebkę i odstaw, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Wycisnąć czosnek z każdego ząbka do małej miseczki i rozgnieść widelcem, aby utworzyć pastę. Smak i dostosować przyprawy. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
CzosnekCzosnek
GoździkiGoździki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
11
Gdy kurczak jest ugotowany, łyżkę musztardy w garnku i wymieszać, aby zmiksować z sosem. Podgrzać do średniej wysokości i gotować przez 10 minut, regularnie mieszając, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby przylgnąć do mięsa. Posmakuj sosu i dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
MięsoMięso
MusztardaMusztarda
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Przykryć i przechowywać na małym ogniu, aż będzie gotowy do podania.
13
Podawać na ryżu lub makaronu (ryby z liści laurowych, lub po prostu powiedz towarzysze jadalni, aby ich nie jeść), z pastą czosnkową na boku. Gulasz i czosnek można przygotować do dnia poprzedzającego, przykryć i schłodzić. Podgrzać gulasz na łagodnym ogniu i doprowadzić pastę czosnkową do temperatury pokojowej przed podaniem. Resztki sosu z gulaszu są wyśmienite na makaronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
Liście LauroweLiście Laurowe
CzosnekCzosnek
MakaronyMakarony
GulaszGulasz
RybyRyby
RyżRyż
14
Smak
15
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
16
Z czekolady i cukinii przez Clotilde Dusoulier. Copyright (c) 2007 by Clotilde Dusoulier Published by Broadway Books.Clotilde Dusoulier mieszka w Montmartre. Jej wielokrotnie nagradzany blog, Chocolate & Zucchini, został uruchomiony w 2003 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CukiniaCukinia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn