Gulasz Z Kurczaka Po Katalońsku

Gulasz Z Kurczaka Po Katalońsku
Gulasz z kurczaka po katalońsku to bezmleczne danie główne. Na 5,73 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 994 kalorie, 59G białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz marchew, blanszowane migdały, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kataloński gulasz z ciecierzycy i kiełbasy, Kataloński gulasz rybny z majonezem Pimentón, oraz Gulasz cielęcy po katalońsku ze śliwkami i ziemniakami.

Instrukcje

1
Na picada: Toast orzechy na małej patelni, a następnie wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Podgrzać EVOO w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodaj tymianek, papryka, seler, liście laurowe, marchew, cebula, papryka, papryka chile i szafran i doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż warzywa będą miękkie, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
SzafranSzafran
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Dodaj pomidory i zacieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
4
Dodaj bulion i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Wymieszać z kurczakiem. Wymieszać picada i oliwki, następnie zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut. Gulasz wymieszać w płytkich miseczkach i podawać z ciepłym chlebem do mycia. Uwaga kucharza: gulasz i picada można schłodzić w oddzielnych pojemnikach w lodówce, aby przygotować posiłek. Podgrzej gulasz na średnim ogniu, dodając picadę i oliwki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
5
Umieścić kurczaka w bardzo dużym garnku lub podzielić między 2 garnki, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać pieprz, czosnek, liście laurowe, marchew, seler, cytryny, cebulę i wiązkę ziół i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Dodać wystarczającą ilość wody, aby przykryć kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
Wyjąć kurczaka z płynu i ostudzić. Odcedzić zapas. (Powinieneś mieć zapas 5 do 6 quarts.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Usuń skórę i kości z kurczaka, a mięso rozdrobnij rękami lub 2 widelcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić

Składniki

22 łyżki roztopionego masła(1/2 cala grubości) batard lub bagietka (rezerwa resztę bochenka do serwowania)(1/2 cala grubości) batard lub bagietka (rezerwa resztę bochenka do serwowania)2słonina wieprzowasłonina wieprzowa4largessłonina wieprzowasłonina wieprzowa1porcja startego parmezanucały czarny pieprzcały czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuche migdały Marcona niesolone lub migdały blanszowanesuche migdały Marcona niesolone lub migdały blanszowane4całe piersi z kością, ze skórą (dla całego białego mięsa) lub 3 całe 4-funtowe kurczaki (dla mieszanki białego i ciemnego mięsa)całe piersi z kością, ze skórą (dla całego białego mięsa) lub 3 całe 4-funtowe kurczaki (dla mieszanki białego i ciemnego mięsa)4trochę posiekanej cukiniiChleb do serwowaniaChleb do serwowania907papryka habaneropomidory całe obranepomidory całe obrane21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew posiekanamarchew posiekana4marchew grubo posiekanamarchew grubo posiekana2zdanieseler z listkami, obrany i posiekanyseler z listkami, obrany i posiekany4zdanieseler grubo posiekanyseler grubo posiekany9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)2Spód: okruszki z herbatników grahamEVOOEVOO3Spód: okruszki z herbatników grahamEVOOEVOO791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże, płaskie liście pietruszkiświeże, płaskie liście pietruszki2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek1Fresno lub inny czerwony pieprz chile, drobno posiekanyFresno lub inny czerwony pieprz chile, drobno posiekany2goździkiczosnek tarty lub drobno posiekanyczosnek tarty lub drobno posiekany8goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity4trochę posiekanej cukiniiSól koszernaSól koszerna4trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz1porcja startego parmezanuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2cytryny w plasterkachcytryny w plasterkach2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweOliwki zielone hiszpańskie, grubo posiekaneOliwki zielone hiszpańskie, grubo posiekane21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana2cebula ćwiartkacebula ćwiartka2Spód: okruszki z herbatników grahamuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody4trochę posiekanej cukiniiWiązka ziół świeżej pietruszki, rozmarynu i tymianku wiązana sznurkiem kuchennymWiązka ziół świeżej pietruszki, rozmarynu i tymianku wiązana sznurkiem kuchennym1czerwona papryka, posiekanaczerwona papryka, posiekana1szczyptaSzczypta szafranowych nitekSzczypta szafranowych nitek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia81
Magazyn