Gulasz z krótkim żeberkiem i warzywami

Gulasz z krótkim żeberkiem i warzywami
Krótkie żeberko i gulasz warzywny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 1136 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest idealny do Jesień. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szalotki, sos sojowy, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć melasę, można śledzić to danie główne z Melasa Cookie Mix jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Gulasz Żeberkowy Krótki, oraz Gulasz wołowy z krótkim żebrem z Ale dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przykryć krótkie żeberka zimną wodą i namoczyć, schłodzone, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Odcedzić żebra i przenieść do ciężkiego garnka o pojemności od 8 do 10 litrów z zimną wodą (8 szklanek). Żeberka dusić, częściowo przykryte, odtłuszczając dowolną pianę, 2 godziny. Żeberka schłodzić w płynie (przykryć raz ostygnie), aż tłuszcz zestali się, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Tymczasem grzyby moczyć w gorącej wodzie (4 szklanki), obracając od czasu do czasu, aż zmiękną, około 1 godziny. Wycisnąć nadmiar płynu z grzybów i zarezerwować 2 szklanki płynu do namaczania; odciąć i wyrzucić łodygi grzybów, a następnie o połowę czapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Odrzuć tłuszcz z żeber i wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Obrać ziemniaki i pokroić na 1-calowe kawałki, a następnie dodać do żeber z rzodkiewką, marchewką, czosnkiem, daktylami (jeśli używasz), sosem sojowym, sosem rybnym, melasą, pastą z czerwonej papryki, grzybami, zarezerwowanym płynem do namaczania grzybów i wodą (jeśli to konieczne), aby ledwo pokryć mięso i warzywa płynem. Dusić, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
DaktyleDaktyle
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
5
Wymieszać cebulę i szalotki i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie i warzywa są miękkie, 15 do 20 minut. Usuń tłuszcz, a następnie wymieszaj olej sezamowy. Wymieszać przed podaniem i podawać dodatkową pastę z czerwonej papryki z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1
* Żeberka namoczone i gotowane na wolnym ogniu (bez warzyw) można schłodzić do 1 dnia.* Gulasz poprawia smak, jeśli zostanie sporządzony 1 dzień (i do 3 dni) wcześniej i schłodzony (przykryty raz ostygnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
GulaszGulasz

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Maddaleny Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia61
Magazyn