Gulasz z krótkim żeberkiem i warzywami
Krótkie żeberko i gulasz warzywny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 1136 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest idealny do Jesień. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szalotki, sos sojowy, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć melasę, można śledzić to danie główne z Melasa Cookie Mix jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Gulasz Żeberkowy Krótki, oraz Gulasz wołowy z krótkim żebrem z Ale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryć krótkie żeberka zimną wodą i namoczyć, schłodzone, co najmniej 2 godziny.
Odcedzić żebra i przenieść do ciężkiego garnka o pojemności od 8 do 10 litrów z zimną wodą (8 szklanek). Żeberka dusić, częściowo przykryte, odtłuszczając dowolną pianę, 2 godziny. Żeberka schłodzić w płynie (przykryć raz ostygnie), aż tłuszcz zestali się, około 4 godzin.
Tymczasem grzyby moczyć w gorącej wodzie (4 szklanki), obracając od czasu do czasu, aż zmiękną, około 1 godziny. Wycisnąć nadmiar płynu z grzybów i zarezerwować 2 szklanki płynu do namaczania; odciąć i wyrzucić łodygi grzybów, a następnie o połowę czapki.
Odrzuć tłuszcz z żeber i wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Obrać ziemniaki i pokroić na 1-calowe kawałki, a następnie dodać do żeber z rzodkiewką, marchewką, czosnkiem, daktylami (jeśli używasz), sosem sojowym, sosem rybnym, melasą, pastą z czerwonej papryki, grzybami, zarezerwowanym płynem do namaczania grzybów i wodą (jeśli to konieczne), aby ledwo pokryć mięso i warzywa płynem. Dusić, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, 30 minut.
Wymieszać cebulę i szalotki i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie i warzywa są miękkie, 15 do 20 minut. Usuń tłuszcz, a następnie wymieszaj olej sezamowy. Wymieszać przed podaniem i podawać dodatkową pastę z czerwonej papryki z boku.
* Żeberka namoczone i gotowane na wolnym ogniu (bez warzyw) można schłodzić do 1 dnia.* Gulasz poprawia smak, jeśli zostanie sporządzony 1 dzień (i do 3 dni) wcześniej i schłodzony (przykryty raz ostygnie).