Gulasz z jagnięciny i brokułów
Gulasz z jagnięciny i brokułów to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz ząbki czosnku, brokuły, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gulasz Jagnięcy, Gulasz Jagnięcy, oraz Gulasz Jagnięcy.
Instrukcje
Ubij cukier, 3/4 szklanki soli i 10 filiżanek w dużej misce, aż sól i cukier rozpuszczą się.
Dodać jagnięcinę, przykryć i schłodzić przez co najmniej 12 godzin i do 2 dni.
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku na średnim ogrzaniu.
Dodaj cebulę, czosnek, rosemarysprig, gałązkę tymianku i liść laurowy. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie złotobrązowai miękkie, 10-15 minut.
Wyjmij garnek z podgrzewacza i dodaj wino, mieszając i zeskrobując wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.Powrót garnek do ciepła i gotować na wolnym ogniu, aż winajest zmniejszona o połowę, o 3 protokół.
Z solanki usunąć łopatkę jagnięcą; dodać topot wraz z bulionem. Doprowadzić do wrzenia. Reduceheat; dusić delikatnie, częściowo pokryte iskimming tłuszczu od czasu do czasu, aż jagnięcina jest przetargu widłowego, 5-6 godzin.
Przełożyć jagnięcinę na talerz i wyjąć kości.
Mięso kroimy lub rozdrabniamy na kawałki. W razie potrzeby gotować płyn do gotowania w potuntil zredukowany do 6 filiżanek, 15-30 minut.W razie potrzeby doprawić sosem solnym. Wróć do garnka. Zrób z wyprzedzeniem: jagnięcinę można przygotowywać 3 dni wcześniej.
Lekko ostudzić, a następnie schłodzić do ostygnięcia. Przykryć i schłodzić.Wyrzucić tłuszcz i podgrzać przed podaniem.
Umieść jajka w małym rondlu i dodaj wodę do pokrycia przez 1". Doprowadzić do wrzenia i wyjąć z rozgrzanego. Przykryć i odstawić na 3 minuty.
Przenieść jajka do miski z lodowatą wodą i ostudzić całkowicie. Obierz.
Połącz jajka, czosnek, 3 łyżki lemonjuice i 1/2 łyżeczki soli w blenderze. Z tymotor działa, stopniowo dodawać olej, mieszającyniebież kremowy sos tworzy. Przyprawić garlicemulsion solą i więcej soku z cytryny, ifdesided.
Brokuły gotować w dużym garnku z gotowanymsolonej wody, aż chrupiące-miękkie, ok. 4 protokół.
Odcedzić; spłukać pod zimną wodą.
Podziel gulasz między miseczki i udekoruj brokuły, pietruszkę, estragon i garlicemulsion.